VREMEA. Cum va fi VREMEA în lunile iunie, iulie și august

Publicat: 24 05. 2014, 19:17
Actualizat: 25 05. 2014, 08:51

Potrivit meteorologilor, în lunile iunie, iulie și august în sud estul Europei vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit și vor predomina intervalele cu  vreme mai uscată și temperaturi peste cele normale.

Pentru luna iunie, prognoza meteo arată că  temperatura va fi în general apropiată de normalul climatologic în cea mai mare parte a regiunilor, exceptând sud-estul, vestul și local sudul țării, unde valorile termice se pot situa peste cele normale.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi apropiate de mediile lunare în centrul și nordul tarii, iar în restul teritoriului acestea se vor situa în general sub valorile normale.

Pentru iulie, meteorologii prognozează o vreme călduroasă, cu temperaturi ce se vor situa în general  peste normele climatologice în cea mai mare parte a regiunilor. În centrul și nordul țării valorile termice pot fi normale. Tot în iulie, va fi secetă în toată țara, iar cantitățile lunare de precipitații vor prezenta o tendință de deficit în cea mai mare parte a teritoriului.

În august, va fi vreme caniculară în majoritatea regiunilor, exceptând centrul și nordul țării, unde regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale. 

Luna august va avea precipitații slabe. Prognoza meteo arată că se vor înregistra cantități de precipitații  sub mediile climatologice în aproape toată țara.

Predicțiile meteorologice pentru lunile iunie, iulie și august,  realizate de către Centrul European pentru prognoze pe durată medie (ECMWF) de la Reading din Anglia și preluate de Administrația Națională de Meteorologie, au o probabilitate de aproximativ 60%.