Zeci de mii de lei amendă pentru restaurantele de pe litoral

Publicat: 11 08. 2015, 15:27

Conform Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), au fost controlate 126 de restaurante, 12 unități de tip fast-food, 9 braserii, 12 unități de tip bufet, 5 pizzerii, 16 baruri, 4 beach baruri, o pensiune, 37 magazine alimentare, două rulote fast food, 6 laboratoare cofetărie/patiserie, 10 cofetării/patiserii, un depozit alimentar, trei cantine, o autofrigorifică, un târg de vară, unități localizate în cele șapte zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

Potrivit ANSVSA, în urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la depozitarea și comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.

Reprezentanții ANSVSA precizează că au fost confiscate și retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne și produse din carne — 3.548 kg, lapte și produse lactate — 1.135 kg, pește și produse din pește — 1.445 kg, ouă — 48 kg. Valoarea acestora este de 59.309 lei, scrie Agerpres.