Zeci de persoane din Arad au ajuns la spital în ultimele trei zile din cauza căpușelor

Publicat: 04 06. 2015, 12:38
Actualizat: 04 06. 2015, 18:37

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Monica Puticiu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că în ultimele trei zile s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgențe 35 de persoane care au fost înțepate de căpușe, dintre care 15 sunt copii.

Majoritatea celor înțepați au spus că au ieșit la plimbare în zona Pădurii Ceala și pe malul Mureșului.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au adăugat că în toată luna mai au fost înregistrate 47 de cazuri, toate raportate de Spitalul Județean.

„Nu a fost înregistrat niciun caz boala Lyme, însă unor pacienți li s-a administrat tratament preventiv”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP, Loredana Ungureanu.

Medicii arădeni spun că cele mai multe cazuri apar în lunile mai și iunie, când este sezonul de activitate intensă a căpușelor.

Reprezentanții DSP mai spun că numărul celor înțepați este mult mai mare, însă doar o mică parte dintre aceștia se adresează medicilor.

În Arad, au avut loc acțiuni de dezinsecție în locurile frecventate de persoanele care ies la picnic, dar Pădurea Ceala nu a fost inclusă în program, fiind în afara responsabilității municipalității, pentru că face parte din Parcul Natural Lunca Mureșului.