Zegrean, președintele CC: Datele de la Guvern vor fi luate în calcul; toate legile lasă loc de interpretări

Publicat: 20 08. 2012, 19:34
Actualizat: 28 09. 2018, 21:25

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, luni seară, că CC va lua în calcul răspunsul Guvernului privind listele electorale permanente, precizând însă în cazul includerii românilor din străinătate în cvorumul de la referendum că „toate legile lasă loc de interpretări.

Zegrean a precizat, la întrebarea jurnaliștilor, că judecătorii vor lua în calcul răspunsul Guvernului, însă a refuzat să răspundă dacă românii din străinătate trebuie incluși în cvorumul de la referendum.

Președintele CC i-a îndemnat pe ziariști să citească decizia Curții Constituționale, moment în care i s-a precizat că aceasta este interpretabilă.

„Asta e măreția dreptului, toate legile lasă loc de interpretări”, a replicat Zegrean.

În momentul în care i s-a precizat că cetățenii români din străinătate au votat la toate alegerile de până acum pe liste suplimentare, și nu pe liste permanente, președintele Curții a replicat: „Păi eu ce să fac dacă așa au făcut?”.

„Mâine (marți, n.r.) vă lămurim cu toate, sper”, a mai susținut Zegrean.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a trimis Curții Constituționale o adresă cu informațiile primite de la MAI, care nu sunt listele electorale permanente, pentru că Guvernul nu are aceste liste, care sunt la Parchet.

Premierul a declarat că trimis luni adresa către președintele Curții, Augustin Zegrean, aceasta fiind înregistrată cu numărul 5451.