Zgonea, după ce a văzut moțiunea de cenzură a PNL: este prost scrisă, va strânge doar 190-200 de votanți

Publicat: 06 06. 2015, 13:43

Întrebat dacă PSD are emoții la moțiunea de cenzură, având în vedere și cererea de începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta, Zgonea a spus: „Credeți că există o schimbare de atitudine referitoare la moțiunea de cenzură? Credeți că ar fi un partid care, fiind la guvernare, cu o guvernare atât de eficientă, ar vota altfel decât împotriva unei moțiuni de cenzură și prost spusă, scrisă? Credeți că vreunul dintre cei care au susținut în ultimii trei ani guvernarea și care se laudă cu niște cifre, realizări impresionante, ar fi în stare să voteze o moțiune numai pentru că dumeavoastră faceți o legătură între trei -patru evenimente care eu cred că nu sunt corelate între ele?”.

El a adăugat că nu crede că moțiunea va strânge mai mult de 190-200 de votanți, moțiunea fiind „un exercițiu de imagine” căruia nu-i vede rostul.

„Eu cred că moțiunea de cenzură nu strange mai mult de 190 de votanți, poate 200 maxim. Pentru un partid de opoziție, în afară de un exercițiu de imagine, nu-i văd rostul, câteodată am văzut partide care nu au depus moțiune de cenzură, vom vedea la momentul respectiv, argumente pro și contra. Noi ne-am susținut toate angajamentele și cred că la finalul acestei sensiuni vom ajunge la o dezbatere și în privința votului prin corespondență”, a mai spus Zgonea.

PNL a depus, vineri, la Parlament moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, anunțul fiind făcut de prim-vicepreședintele liberal Teodor Atanasiu.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului vor fi convocate, luni, la ora 13.00, pentru a stabili procedura în cazul moțiunii de cenzură depuse de PNL, a anunțat, vineri, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.