„Al treilea ochi”, dispozitivul conceput pentru cei care merg cu ochii în telefon. Cum arată și cum funcționează – VIDEO

Publicat: 17 06. 2021, 10:38
Actualizat: 17 06. 2021, 10:39
Ochiul robotic se activează atunci când utilizatorul își lasă capul în jos / Sursă FOTO: captură video - YouTube

Un designer sud-corean a găsit „o soluție satirică” pentru a-i opri pe „zombie smartphone” (n.r. persoanele care folosesc excesiv telefoanele mobile), astfel încât să își poată lua ochii din dispozitive atunci când se îndreaptă către vreun obstacol.

Paeng Min-wook, în vârstă de 28 de ani, a creat un ochi robotic pe care l-a numit „Al treilea ochi”, pe care cei care folosesc în mod excesiv telefoanele îl pot pune pe frunte pentru a putea folosi dispozitivele în siguranță.

Dispozitivul se activează în momentul în care utilizatorul își lasă capul în jos pentru a se uita pe telefon. Atunci când se apropie la o distanță de unul-doi metri de un obstacol, ochiul robotic începe să bipuie pentru a-l avertiza pe utilizator de faptul că în proximitatea lui se află un pericol.

„Acesta este viitorul lumii cu trei ochi. Pentru că nu ne putem lua ochi de la telefon, dispozitivul va fi necesar”, a declarat Paeng Min-wook, postuniversitar în inginerie de proiectare a inovației la Royal College of Art și Imperial College din Londra, pentru Reuters, în timp ce arăta în Seoul cum se folosește ochiul robotic.

Invenția lui are un senzor giroscopic pentru a măsura unghiul oblic al gâtului utilizatorului și un senzor cu ultrasunete pentru a calcula distanța dintre ochiul robot și orice obstacole. Ambii senzori sunt conectați la un microcontroler open-source cu o singură placă, cu acumulator.

Ochiul robotic, „o soluție satirică”

„Credeam că arată ca un extraterestru cu un ochi pe frunte. În zilele noastrea mulți tineri pot face accidente în timp ce își folosesc telefoanele. Acest lucru ar fi bun pentru ei”, a declarat un reizdent din Seoul.

Paeng Min-wook a susținutcă Al treilea ochi a fost menit ca un avertisment, nu o soluție reală pentru persoanele dependente de smartphone-uri care nu sunt atente când merg.

„Prin prezentarea acestei soluții satirice sper ca oamenii să recunoască severitatea dependenței de gadget și să se analizeze”, a declarat inventatorul.