Liviu Dragnea pe divanul psihiatrului

Liviu Dragnea pe divanul psihiatrului
Publicat: 12/07/2018, 11:16

Pe când o confruntare a celor doi, care personifică lupta politică din România? Greu de prevăzut. Poate la o emisiune „Față-n față” din viitoarea campanie pentru Cotroceni. Imposibilă, se pare. Drumurile celor doi ne arată o destinație complet diferită: Iohannis spre un nou mandat, Dragnea „victima” Justiției. Obsedat de soarta sa, el a febricitat în emisiunea în care și-a vârsat tot necazul, ca la psihiatru. Iată un fragment preluat dintr-un script al emisiunii, subsemnatul preferând fotbalul, aberațiilor debitate în absența unui psihiatru calificat:

„Eu merg înainte fără ezitare. Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoși,” susține Dragnea. „Aici nu e vorba de mine. Eu sunt O ȚINTĂ IMPORTANTĂ, care o dată dată la o parte, poate să înceapă principiul dominoului. Le mulțumesc tuturor, public, pentru puterea și curajul de care au dat dovadă în aceste luni. Au rezistat la amenințări, la jigniri, la îmbrânceli. Și deputații, și senatorii PSD. Public, exprim respectul meu pentru tot ceea ce au făcut, pentru că împreună am reușit să adoptăm ceea ce părea imposibil – modificarea legilor Justiției și a codurilor.”

Într-adevăr, dl Dragnea are de ce fi recunoscător empatiei (interesate, pragmatice) parlamentarilor săi care i-au administrat medicația de care avea nevoie: mutilarea legilor care l-ar fi trimis în pușcărie. Și nu numai pe el, dar și pe mulți din clientela sa politică. Nici chiar bonusul, decapitarea DNA, care reprezintă în ochii dlui Dragnea, ca și ai pușcăriașilor, instrumentul pedepsitor al „diabolicului” Președinte Iohannis, nu-l mulțumește. Se vede că iminența condamnării cu executare i-a luat mințile. Liviu Dragnea trăiește deja într-o lume paralelă. Dacă nu chiar în statul paralel pe care tot îl invocă!

Debarcarea doamnei Laura Codruța Kovesi, în condițiile știute, speram că va potoli armata de strânsură a stângii noastre politice. Și cred că ea, formată nu doar din parlamentari, dar și din primari și alți ocupanți de funcții publice, care au călcat pe bec, e mulțumită de isprava trioului Iordache-Nicolicea- Tudorel T., având răbdare să aștepte cu încredere ca aripa pesedistă din Curtea Constituțională a României, condusă de Valeriu Dorneanu, să închidă ochii la încălcările grosolane ale Constituției, și astfel, noile legi să le redea inocența. Eroare! Domnul Dragnea le-a mulțumit – cum altfel? – dar n-a sunat demobilizarea. Dimpotrivă. Amânarea deciziei CCR până la toamnă l-a băgat în boală. Spectrul pușcăriei e mai aproape decât intrarea în funcție a noilor coduri cu dedicație. Asta și explică simptomul morbid de transfer pe care-l comite: destinul său a devenit în mintea sa înfierbântată o catastrofă națională. Până mai ieri, boala aceasta îi frecventa doar pe dictatori. În timp ce noi ne distram cu campionatul de fotbal al altora, Dtagnea ajunsese așa de departe? După un dictator de Scornicești să avem un dictator de Teleorman? Dacă nu încă, se vede bine, din ce a scos din el la psihiatru, că ăsta e visul lui. Ca sub hipnoză, miercuri seară, la televiziunea care l-a găzduit, a sunat din goarnă și a dat sfoară-n țară că, avându-l în frunte pe el, ștergând tot ce a fost și este, România de la zero va fi doar lapte și miere. Nu știm ce i-a recomandat psihiatrul.

În rest, nu cred nici că al treilea guvern pesedist, „al meu”, nici aliatul Tăriceanu, nu-l vor urma. Cât despre DNA, chiar fără LCK, avem toate semnele că va merge mai departe. Iar despre instanțele de judecată, numai de bine! Nu pot fi inhibate de coșmarurile inculpaților.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară