Cum a încercat un deținut să evadeze din Penitenciarul Gherla: Îl uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse. Voia să ajungă la ghena de gunoi

Cum a încercat un deținut să evadeze din Penitenciarul Gherla: Îl uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse. Voia să ajungă la ghena de gunoi
Publicat: 13/12/2019, 12:38

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Administrația Națională a Penitenciarelor, la Penitenciarul Gherla a fost înregistrată joi o tentativă de evadare.

„Prin activități operativ-informative specifice, angajații Penitenciarului Gherla au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuțit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deținere. Subliniem faptul că tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei”, se arată în comunicat.

A fost sesizată Poliția Municipiului Gherla, fiind, totodată, informat și judecătorul de supraveghere a privării de libertate.

Pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul, o echipă a Administrației Naționale a Penitenciarelor a mers la Penitenciarul Gherla.

Surse judiciare au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că este vorba despre deținutul Niki Mădălin Lupu, condamnat la închisoare pe viață pentru patru crime.
„A încercat să evadeze și a săpat un tunel în zidul camerei de deținere, în spatele frigiderului, cu o lungime de 46 cm, înălțime de 27 cm și adâncime de 33 cm. Din primele informații, deținutul ar fi săpat în zidul camere, în zile repetate, tunelul pe care-l uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse, pentru a ajunge în ghena de gunoi de pe secția de deținere. Această ghenă de gunoi, aferentă secției de deținere comunică printr-un burlan care are grosimea necesară trecerii unui om, cu ghena din afara sectorului de deținere, unde se află și curțile de plimbare ale deținuților. Deținutul mai avea un rând de cărămidă de scos și ajungea în ghena de gunoi iar de acolo afară”, au spus sursele citate.

Intenția lui Lupu era să sară gardul în curtea bisericii Penitenciarului Gherla și de acolo în fabrica de mobilă a penitenciarului care este dezafectată, spun aceleași surse.

„Această tentativă de evadare a fost zădărnicită în urma informațiilor primite de gardieni de la doi deținuți, colegi de celulă cu Lupu. Acesta urma să fie transferat, joi, într-un penitenciar din Galați pentru o expertiză, iar colegii săi de celulă au alertat gardienii care au descoperit gaura din peretele celulei, pe care deținutul o masca cu frigiderul din cameră. Autospeciala care îl transporta pe Niki Mădălin a fost întoarsă din drum, în momentul aflării incidentului, iar asupra sa s-a găsit un cuțit cu lama de 10 cm, ascuns în șapcă, și pe care ar fi intenționat să îl utilizeze pentru a scăpa de paznicii care îl însoțeau. O anchetă a ANP a fost declanșată la Penitenciarul Gherla în urma acestui grav incident de securitate, comisia de control urmând să stabilească împrejurările producerii incidentului”, au mai spus sursele judiciare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Sedus și jefuit de iubita româncă. Metoda prin care o femeia în vârstă de 47...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
S-a decis plata a 500 LEI. Banii intră în cont: Așa cum Guvernul a promis
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×