Cum a încercat un deținut să evadeze din Penitenciarul Gherla: Îl uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse. Voia să ajungă la ghena de gunoi

Cum a încercat un deținut să evadeze din Penitenciarul Gherla: Îl uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse. Voia să ajungă la ghena de gunoi
Publicat: 13/12/2019, 12:38

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Administrația Națională a Penitenciarelor, la Penitenciarul Gherla a fost înregistrată joi o tentativă de evadare.

„Prin activități operativ-informative specifice, angajații Penitenciarului Gherla au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuțit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deținere. Subliniem faptul că tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei”, se arată în comunicat.

A fost sesizată Poliția Municipiului Gherla, fiind, totodată, informat și judecătorul de supraveghere a privării de libertate.

Pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul, o echipă a Administrației Naționale a Penitenciarelor a mers la Penitenciarul Gherla.

Surse judiciare au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că este vorba despre deținutul Niki Mădălin Lupu, condamnat la închisoare pe viață pentru patru crime.
„A încercat să evadeze și a săpat un tunel în zidul camerei de deținere, în spatele frigiderului, cu o lungime de 46 cm, înălțime de 27 cm și adâncime de 33 cm. Din primele informații, deținutul ar fi săpat în zidul camere, în zile repetate, tunelul pe care-l uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse, pentru a ajunge în ghena de gunoi de pe secția de deținere. Această ghenă de gunoi, aferentă secției de deținere comunică printr-un burlan care are grosimea necesară trecerii unui om, cu ghena din afara sectorului de deținere, unde se află și curțile de plimbare ale deținuților. Deținutul mai avea un rând de cărămidă de scos și ajungea în ghena de gunoi iar de acolo afară”, au spus sursele citate.

Intenția lui Lupu era să sară gardul în curtea bisericii Penitenciarului Gherla și de acolo în fabrica de mobilă a penitenciarului care este dezafectată, spun aceleași surse.

„Această tentativă de evadare a fost zădărnicită în urma informațiilor primite de gardieni de la doi deținuți, colegi de celulă cu Lupu. Acesta urma să fie transferat, joi, într-un penitenciar din Galați pentru o expertiză, iar colegii săi de celulă au alertat gardienii care au descoperit gaura din peretele celulei, pe care deținutul o masca cu frigiderul din cameră. Autospeciala care îl transporta pe Niki Mădălin a fost întoarsă din drum, în momentul aflării incidentului, iar asupra sa s-a găsit un cuțit cu lama de 10 cm, ascuns în șapcă, și pe care ar fi intenționat să îl utilizeze pentru a scăpa de paznicii care îl însoțeau. O anchetă a ANP a fost declanșată la Penitenciarul Gherla în urma acestui grav incident de securitate, comisia de control urmând să stabilească împrejurările producerii incidentului”, au mai spus sursele judiciare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
47 de copii migranți au dispărut în Europa în fiecare zi începând cu anul 2021