Noul coronavirus face ravagii printre angajații instituțiilor publice din Bacău. Nici chiar Direcția de Sănătate Publică nu a scăpat neatinsă

Noul coronavirus face ravagii printre angajații instituțiilor publice din Bacău. Nici chiar Direcția de Sănătate Publică nu a scăpat neatinsă
Noul coronavirus face ravagii printre angajații instituțiilor publice din Bacău. Nici chiar Direcția de Sănătate Publică nu a scăpat neatinsă

Covid-19 face ravagii printre angajații instituțiilor publice băcăuane, iar Direcția de Sănătate Publică Bacău contabilizează, la rândul ei, angajați infectați cu noul coronavirus. 

Au fost confirmate – până acum – patru cazuri de COVID-19 la DSP Bacău, din care 2 active la momentul prezent. Din păcate, din ce în ce mai multe instituții din județul Bacău au personal infectat cu noul coronavirus, iar situația devine îngrijorătoare.

Potrivit prefectului Liviu Miroșeanu, în județul Bacău – în acest moment – există 316 cazuri de COVID-19 active, fiind vorba despre persoane care au contactat noul coronavirus și încă nu au fost testate negativ. Dintre acestea, 170 sunt internate în spitalele din județ.

Covid la Spitalul Județean Bacău și la Spitalul de Pediatrie

Două cadre medicale de la secția Infecțioase a S.J.U. Bacău sunt confirmate cu COVID-19.

O asistentă medicală și o infirmieră de la secția Infecțioase sunt internate la ATI, iar un cunoscut medic chirurg pediatru a fost internat în stare gravă la ATI, după ce s-a tratat acasă, unde a fost îngrijit chiar de soția sa, aceasta fiind doctor la ATI Pediatrie din SJU Bacău.

COVID-19 la Prefectura Bacău

Pandemia COVID-19 s-a oprit și în Prefectura Bacău, acolo unde doi funcționari au fost testați pozitiv. Direcția de Sănătate Publică a dispus o anchetă epidemiologică. O funcționară s-a simțit rău, în urmă cu două săptămâni, luându-și concediu.

De asemenea, la primele simptome, s-a izolat la domiciliu încă un angajat al Prefecturii. „Probabil, au luat virusul din comunitate, pentru că în instituție se respectă toate regulile de protecție”, explică prefectul județul Bacău, Liviu Miroșeanu.

Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău

Un funcționar al Primăriei Buhuși a fost confirmat cu COVID-19

Acesta a prezentat simptome specifice COVID-19 și a fost testat la Bacău, rezultatul fiind pozitiv. Conform instrucțiunilor DSP Bacău, contacții direcți au fost izolați la domiciliu.

Până în acest moment, niciun alt angajat al Primăriei Buhuși nu a mai prezentat simptomatologie specifică COVID-19. Dar, pentru a evita alte cazuri, s-au dezinfectat clădirile publice și a fost restricționat accesul cetățenilor în clădirea Primăriei.

Casa Județeană de Pensii Bacău a fost închisă pentru public, timp de două zile, după ce un angajat a fost confirmat cu COVID-19. Nici Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Bacău nu e prea ”sănătos”, doi angajați din cadrul Comisariatului fiind depistați pozitiv la noul coronavirus. Trebuie menționat că instituția are în total 7 angajați, inclusiv directoarea.

Peste 120 de băcăuani cu COVID-19 au refuzat internarea

Peste 120  de băcăuani testați pozitiv cu COVID-19 în ultima perioadă au refuzat internarea. Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în contextul pandemiei coronavirus, a intrat în vigoare și prevede măsuri imediate pentru aceste cazuri, dar și pentru „contacți”.

Odată cu schimbarea legislației, cei 100 de băcăuani care au refuzat internarea vor fi căutați de Direcția de Sănătate Publică, iar cazurile lor vor fi analizate, urmând ca unii să fie internați, iar alții izolați la domiciliu sau puși în carantină.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
VIDEO. Paula Seling, apariție de senzație pe străzile Parisului: "Câți artiști pot face asta? Respect"
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...