Vicepreședinte PSD, apel că politicieni: Situația în România a devenit dramatică. Este timpul să scoatem pandemia din zona politică!

Vicepreședinte PSD, apel că politicieni: Situația în România a devenit dramatică. Este timpul să scoatem pandemia din zona politică!
Vicepreședinte PSD, apel că politicieni: Situația în România a devenit dramatică. Este timpul să scoatem pandemia din zona politică! / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 07/10/2020, 18:25
Actualizat: 07/10/2020, 18:27

Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, a lansat un apel către politicieni miercuri, 7 octombrie, după ce în România au fost raportate 2.958 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Reprezentantul PSD susține că România a ajuns în „situația dramatică” în care pandemia de coronavirus trebuie scoasă din zona politică.

Victor Negrescu, apel către politicieni: Situația în România a devenit dramatică. Este timpul să scoatem pandemia din zona politică!

„Situația în România a devenit, din păcate, dramatică. Numărul de noi îmbolnăviri de COVID-19 a ajuns la aproape 3000 de persoane pe zi. Secțiile de terapie intensivă au devenit neîncăpătoare. Sute de școli s-au închis. În urmă cu câteva luni am redactat Cartea Neagră a guvernării în care arătam greșelile comise în timpul pandemiei și prezentam în detaliu soluții. Atunci, dreapta unită ne spunea că știe ce are de facut. Au relaxat toate măsurile pentru că se pregăteau de alegeri. Au privilegiat interesele politice în detrimentul siguranței și sănătății românilor. Ei, nu altcineva”, a scris Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.

„Este timpul să avem o altă abordare”

„Cu toate astea, fac un apel ca cei care decid să se trezească. Este timpul să scoatem pandemia din zona politică. Să tratăm lucrurile cu responsabilitate. A purta masca, a păstra distanța fizică, a respecta recomandările medicale, nu ține de politică. Nu avem nevoie de lecții moralizatoare din partea actualilor guvernanți. Ne trebuie acțiune. Ne trebuie soluții. Este timpul să avem o altă abordare. O abordare serioasă, o strategie coerentă, transparență în deciziile luate și mai ales să le explicăm cetățenilor că este nevoie de un efort comun, nu să îi bombardăm cu reclame inutile și bani pierduți. Am încredere în români. Împreună, putem trece cu bine peste aceste momente dificile. Multă sănătate, tuturor!”, a vicepreședintele PSD.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 2.958 de noi cazuri de infectare, un record negativ în acest sens, după cum informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Cele 2.958 de cazuri noi au fost confirmate dintr-un total de 27,814 de teste efectuate, ceea ce corespunde unei rate de 10,63% a testelor pozitive. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 17.351 au fost efectuate în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.463 la cerere. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.568.071 de teste.

Totodată, miercuri a fost înregistrat și un record de decese provocate de COVID-19 (82). GCS notează că, la potrivit solicitării Ministerului Sănătății, a fost actualizată de către DSP Brăila situația deceselor aferente lunii august și lunii septembrie cu 17 cazuri identificate.

Cele 82 de persoane decedate (52 de bărbați și 30 de femei) erau internate în unități medicale în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

79 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
A apărut pe un „tanc” în inima Capitalei! Apariție inedită a lui David Popovici
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Tradiţia care se respectă cu stricteţe în a doua zi de Paşte într-un sat din...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
DOAMNA lumii filmului a murit după Paște: Cea mai mare care a trăit vreodată
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cum se simte acum Florin Piersic. Marele actor rămâne internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Amiba mâncătoare de creier poate fi cauzată prin spălături nazale