Vaccinul românesc anti-COVID, în faza de testare pe animale! Profesorul Păunescu: „Virusul a devenit mai infecțios. Vaccinul nostru ar putea oferi imunitate pe viață” (EXCLUSIV)

Vaccinul românesc anti-COVID, în faza de testare pe animale! Profesorul Păunescu: „Virusul a devenit mai infecțios. Vaccinul nostru ar putea oferi imunitate pe viață” (EXCLUSIV)
Vaccinul românesc anti-COVID, în faza de testare pe animale! Profesorul Păunescu: „Virusul a devenit mai infecțios. Vaccinul nostru ar putea oferi imunitate pe viață” (EXCLUSIV)” Foto: Mediafax/FOTO
Publicat: 21/11/2020, 15:40

Vaccinul anti-COVID dezvoltat la Timișoara de colectivul profesorului Virgil Păunescu se află în faza de testare pe animale, pe loturi de șobolani, fază care va dura câteva săptămâni. Un lucru important în campania de vaccinare este campania de informare – atrage atenția profesorul Păunescu: „Nu este sarcina armatei să explice populației de ce vaccinarea este importantă. Populatia trebuie informată cu privire la beneficiile vaccinării de medici si lideri de opinie”, spune profesorul Virgil Păunescu pentru GÂNDUL.RO.

”Imunitate probabil pe viață”

Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și șeful catedrei de imunologie a UMS ”Victor Babeș” Timișoara, Virgil Păunescu, explică că vaccinul dezvoltat de colectivul de la Timișoara, care ar urma să fie administrat sub forma unui spray nazal, este inovator pentru că nu se bazează pe anticorpi precum toate celelalte vaccinuri anti-COVID care vor veni, ci pe bază de limfocite T citotoxice.

Studiile făcute pe Sars-Cov-1, care a fost mult mai agresiv, arată la pacienții care au supraviețuit că imunitatea cu anticorpi durează un an de zile, în schimb, imunitatea prin celulele T este prezentă și acum la 17 ani, și probabil va dura toată viața. Vaccinul nostru chiar dacă merge mai încet deoarece are o tehnologie mai nouă este varianta cea mai bună ”, explică profesorul Virgil Păunescu.

Virusul a devenit mai infecțios

Profesorul Virgil Păunescu spune că virusul SARS-COV-2 a devenit mai infecțios, însă mai puțin agresiv, decât în primul val.

„Numărul mare de complicați rezultă din faptul că există un număr mare de îmbolnăviri datorită creșterii infecțiozității. Dar altfel, din punct de vedere statistic, este mai puțin agresiv decât a fost în varianta originală. Din informațiile de până acum referitor la mutații nu există vreo suspiciune că ar pune în pericol vreun vaccin. Este important ca populația să fie vaccinată cât mai rapid și epidemia stinsă, deoarece cu cât virusul se înmulțește mai mult, cu atât șansa ca el să producă mutații este mai mare”, explică profesorul Păunescu.

Klaus Iohannis, preşedintele României, a declarat că vaccinarea populaţiei împotriva noului coronavirus ţine de securitatea naţională, motiv pentru care a convocat, luni, o şedinţă cu premierul, ministrul Apărării şi ministrul Sănătăţii pentru a discuta pe marginea acestui subiect.

„În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și ca atare este o chestiune de securitate națională. Pentru asta am convocat o ședință pentru luni, ședință la care vor participa premierul, ministrul Sănătății, ministrul Apărării și vom trata subiectul ca pe unul care ține de securitatea națională”, a spus Klaus Iohannis.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic