Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre campania de vaccinare anti-COVID-19: Are două „vulnerabilități”! / Avem mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre campania de vaccinare anti-COVID-19: Are două „vulnerabilități”! / Avem mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis
Vlad Voiculescu, despre persoana găsită carbonizată după câteva ore, în urma tragediei de la Balș: „E mai degrabă competența IGSU” / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 27/01/2021, 17:01
Actualizat: 27/01/2021, 17:02

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc miercuri, 27 ianuarie, după ședința de Guvern, că există două „vulnerabilități” în campania de vaccinare anti-COVID-19 din România.

Oficialul din Sănătate a declarat că una dintre vulnerabilități este reprezentantă de faptul că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare, ceea ce înseamnă că 30% dintre oamenii care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare nu se regăsesc în platforma de programare.

„Sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizare aşa cum s-ar cuveni, lucrurile sunt încă notate pe hârtie. Faptul că oamenii nu se programează în platformă şi merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care am semnalat-o colonelului Valeriu Gheorghiţă. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare şi clarificare a procesului respectiv”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: „Nu este doar imoral, ci este şi ilegal”

De asemenea, ministrul Sănătății a mai susșinut că o altă vulnerabilitate este reprezentată de faptul că numărul centrelor de vaccinare cu circuit închis, unde nu are acces toată lumea, este mai mare decât cel al centrelor cu circuit deschis.

„Avem în acest moment mai multe centre cu circuit închis decât cu circuit deschis. Ce înseamnă centre cu circuit deschis? Înseamnă că toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte din populaţia României, doar anumite categorii, se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează. Nu există o hotărâre de guvern sau o hotărâre a Ministerului Sănătăţii care să fi aprobat aşa ceva. Este un lucru care ne îngrijorează pentru că să privim lucrurile aşa cum sunt – fie merg mai multe vaccinuri către centrele închise, centrele care nu sunt disponibile populaţiei, şi asta înseamnă că vom avea vaccinuri care pleacă de la categoriile vulnerabile către alte categorii de populaţie, ceea ce nu este doar imoral, ci este şi ilegal. Mai departe însă, dacă vaccinurile nu sunt alocate către aceste centre, mai precis dacă vaccinurile sunt păstrate pentru persoanele vulnerabile, atunci vom avea centre care funcţionează şi cheltuie banul public, pentru că nu funcţionează gratuit, fără să vaccineze”, a declarat ministrul Sănătății.

„Cred că este jenant”

Totodată, acesta a punctat că centrele cu circuit închis au costuri de funcționare foarte mari, ceea ce nu poate fi tolerat.

„Ministerul va reevalua toate centrele din subordine. (…) Fie le deschidem pentru toată lumea, fie le închidem. Dacă există excepții, acestea trebuie să fie bine justificate. Un exemplu ar putea fi păstrarea unui centru de vaccinare cu puține fluxuri pentru rapelurile necesare într-un spital (…) Nu au fost puţine exemplele care fie ne-au fost semnalate în presă, fie ne-au fost semnalate la Ministerul Sănătăţii, de organizări separate, de vaccinări pentru diverse instituţii ale statului. Cred că este jenant. Cred că este jenant şi acest lucru a fost discutat cât se poate de onest cu toată lumea, inclusiv cu premierul României, care împărtăşeşte pe de-a-ntregul această opinie şi această îngrijorare”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii