FINANȚARE: Agricover Credit IFN are pregătite finanțări de 100 milioane lei pentru fermierii din centrul țării, unde a deschis prima sucursală

FINANȚARE: Agricover Credit IFN are pregătite finanțări de 100 milioane lei pentru fermierii din centrul țării, unde a deschis prima sucursală
Publicat: 04/06/2021, 14:12

Agricover Credit IFN, principala instituție financiară non-bancară specializată exclusiv în finanțarea agriculturii, a deschis la Brașov prima sucursală din centrul țării și a zecea la nivel național. În următoarea perioadă, compania vrea să finanțeze peste 250 de fermieri din zonă cu credite în valoare de 100 milioane  lei.

Astfel, Agricover Credit IFN, subsidiară a Agricover Holding, încearcă să îi sprijine pe fermierii români, fie că este vorba de ferme mari sau de dimensiuni mai mici, să devină competitivi prin dezvoltarea unor soluții de finanțare adaptate specificului activitaților din agricultură,  se arată într-un comunicat al companiei.

„Suntem astăzi alături de fermierii din centrul tării în semn de prețuire și recunoaștere a muncii extraordinare pe care o depun în această regiune, care are un potențial mare de creștere, atât în sectorul vegetal, în special cultura de cartof și cultura ecologică, cât și în sectorul zootehnic” – Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.

Deschiderea sucursalei din Brașov se integrează în strategia Agricover Credit IFN de a fi cât mai aproape de fermieri și de a răspunde rapid solicitărilor acestora, cum ar fi, de exemplu, necesitatea realizării de sisteme de irigații.

Ne dorim o deschidere mai mare către segmentul de fermieri mici și mijlocii, dar continuăm să susținem și fermierii mari. În acest sens, avem pregătite soluții și programe speciale cum ar fi investiții pentru achiziție de teren agricol, extinderea fermei și în sisteme irigații” – Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.

Agricultura este o componentă economică importantă în regiune, pornind de la cultura cartofului și până la creșterea animalelor, însă pentru a dezvolta un sector agricol performant este nevoie de soluții specializate, se arată în comunicat.

În această regiune, datorită suprafețelor extinse de culturi, în special cultura cartofului, există un potențial imens pentru investiții în echipamente și utilaje specifice, spații de depozitare și păstrare a recoltei. Pe lângă culturile agricole, regiunea este bogată în suprafețe pentru pășunat și este prielnică dezvoltării sectorul zootehnic, în special a fermelor de vacă de carne” – Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.

Finanțare pentru fermierii din sectorul vegetal și zootehnie 

Agricover Credit este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Cunoașterea și înțelegerea specificului activității agricole permit dezvoltarea de produse inovatoare pentru finanțarea capitalului de lucru și a investițiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor fermierilor.

Agricover Credit a înregistrat o creștere rapidă ajungând, în numai câțiva ani, să fie unul dintre jucătorii cheie în finanțarea producătorilor agricoli. În anul 2020, Agricover Credit a acordat credite în valoare de 1.900 milioane lei la nivel național unui număr de 3.800 fermieri.

Agricover Holding reunește activitățile entităților din grup Agricover SA, Agricover Credit IFN SA si  Agricover Technology SRL. Grupul deservește un portofoliu de peste 6.000 de clienți fermieri activi, care exploatează peste 2,2 milioane de hectare de teren arabil la nivel național

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ