(P) Criza economică, un eveniment inevitabil. Cum ne pregătim pentru dezastrul financiar?

(P) Criza economică, un eveniment inevitabil. Cum ne pregătim pentru dezastrul financiar?
(P) Criza economică, un eveniment inevitabil. Cum ne pregătim pentru dezastrul financiar?
Publicat: 03/10/2022, 15:00

Este clar, criza economică iminentă nu mai este doar un zvon. Semnalele de alarmă trase de economiști din toată lumea în ultimele 6 luni se dovedesc a fi reale, iar oamenii devin din ce în ce mai îngrijorați cu privire la finanțele personale în perioada care urmează. Ce putem face pentru a minimiza efectele unui astfel de dezastru economic?

Pentru a reuși să reducem la minim efectele negative ale perioadei care urmează trebuie să creăm un plan solid care să ia în considerare toate aspectele domeniului finanțelor personale. Analizați cu atenție cheltuielile, veniturile, datoriile și, poate cel mai important, dobânzile pe care le aveți de plătit pentru diferite credite. Un prim pas este să încercați să înlocuiți orice cheltuială cu versiunea ei mai ieftină. Această strategie se poate aplica în toate domeniile vieții: asigurări, rate, nutriție, divertisment, etc.

Restructurarea creditelor

Poate cei mai afectați de criza economică în desfășurare sunt cei care dețin credite dependente de valoarea ROBOR. Acest indicator economic a crescut enorm în ultimele luni, iar ratele cetățenilor care au astfel de credite aproape s-au dublat din această cauză.

Mulți dintre cetățeni au reușit să schimbe detaliile creditului către dependența de un alt indicator economic, indicele IRCC. Acesta nu a crescut la fel de mult în ultimul timp, iar cei care au decis să facă acest pas au mai prelungit perioada ratelor mici cu câteva luni. Acesta este, însă, o soluție de scurtă durată. Indicele IRCC va crește enorm, la rândul lui, în lunile care urmează.

O altă strategie utilă în planul de atac al ratelor mari este restructurarea creditelor. De multe ori reprezentantul bancar va reuși să creeze un nou credit mai avantajos pentru dumneavoastră. Apelați cu încredere la un profesionist de la banca preferată și purtați o discuție despre restructurarea creditelor dacă sunteți de părere că aceasta este soluția rezolvării problemelor dumneavoastră în acest moment.

Atenție la creditele noi

Atunci când banii sunt puțini, tentația de a formula o cerere pentru un nou credit poate fi mare. Din nefericire, pentru mulți dintre noi, acest gest nu înseamnă decât afundarea într-o spirală fără final de dezastru financiar. Analizați cu atenție nevoia de a lua un credit și faceți acest pas doar dacă sunteți 100% siguri că este o decizie care vă va ajuta pe viitor.

Dacă ați decis că un împrumut este o decizie corectă în acest moment, cel mai bine ar fi să utilizați un comparator internațional de credite online pentru a analiza cu atenție întrega piață de împrumuturi rapide. Cu ajutorul unui astfel de instrument veți putea să vă facilitați alegerea și să obțineți condiții de rambursare mai bune.

Reduceți cheltuielile și/sau creșteți veniturile

Creșterea veniturilor este un demers care nu se află la îndemâna oricui, dar puteți încerca permanent fie să luați mai multe responsabilități la locul de muncă, fie să găsiți un alt job part-time sau o colaborare care să vă aducă un ban în plus în această perioadă. Pentru majoritatea dintre noi, aceste posibilități sunt tangibile.

Cei care nu au cum să își mărească veniturile pot încerca să reducă, pe cât posibil, cheltuielile. Printre cele mai la îndemână metode de a face acest lucru se numără renunțarea la mașina personală pentru transportul public, înlocuirea produselor scumpe cu alte produse asemănătoare din gama proprie a supermaketului preferat, renunțarea la achiziționarea hainelor noi și înlocuirea ședințelor de shopping cu excursii prin outlet-uri sau chiar magazine second-hand.

Mai mult, încercați să vă exersați creativitatea în bucătărie cumpărând doar alimente din raftul de reduceri pentru meniul zilnic. Profitați de ofertele supermaket-urilor pentru a achiziționa alimente greu perisabile și puneți la punct o cămară cu conserve pentru lunile reci de iarnă. Alte produse pe care trebuie să le aveți în casă pe perioada sezonului rece sunt ceaiurile, cafeaua, zahărul și mierea.

Criza economică pare o furtună din care nu știm cât de șifonați vom ieși. Chiar și așa, orice eveniment negativ durează o perioadă limitată de timp iar la finalul ei vom fi martorii unor vremuri mai bune. Un plan bine organizat este cheia succesului pe perioada dificilă din punct de vedere financiar. Puneți la punct, într-un mod foarte realist, toate domeniile vieții și veți trece cu bine orice dificultăți financiare pe care le puteți întâmpina în lunile care urmează.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii