Prima pagină » Diverse » Rețeta pe care cei mai renumiți bucătari o folosesc pentru a obține o salată de BOEUF perfectă. Cum să-i dai gata pe invitații la masa de Crăciun

Rețeta pe care cei mai renumiți bucătari o folosesc pentru a obține o salată de BOEUF perfectă. Cum să-i dai gata pe invitații la masa de Crăciun

Rețeta pe care cei mai renumiți bucătari o folosesc pentru a obține o salată de BOEUF perfectă. Cum să-i dai gata pe invitații la masa de Crăciun

Salata de boeuf este preparatul nelipsit de pe mesele de sărbători ale românilor. În plus, specialiștii în nutriție spun că acest preparat este complet – conține toate categoriile de nutrienți: glucide, proteine și lipide.

Singura recomandare pe care o fac nutriționiștii are legătură cu maioneza: cu cât mai puțină, cu atât mai bine. Maioneza trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere!

Rețeta pentru salată cu carne de vită

Carnea de vită nu trebuie  să lipsească din această salată. Evident, doar o spune chiar numele – salată de boeuf, care în limba franceză fix asta înseamnă, vită.

Când vorbim despre salata de boeuf, ne gândim la un amestec de legume, carne de vită, murături și, bineînțeles, o maioneză cremoasă. Combinate, formează un preparat consistent și extrem de gustos, de aceea îl preferă cei mai mulți dintre români.

Aceasta este rețeta pe care cei mai renumiți bucătari o folosesc pentru a obține o salată de boeuf perfectă.

Ingrediente pentru salată de boeuf:

  • Jumătate de kilogram carne de vită;
  • 3-4 morcovi;
  • 4-5 cartofi;
  • 1 țelină;
  • 4-5 castraveți murați;
  • 5-6 gogoșari acri;
  • 200 de grame de maioneză;
  • Sare.

Mod de preparare:

Legumele și carnea de vită se fierb în apă cu puțină sare și după ce au fiert se scot și se pun deoparte într-un castron. Dacă le mai lăsați în apă, se înmoaie prea tare și salata nu va avea consistența perfectă.

Până se răcesc, se pot tăia castraveții cubulețe și se pun într-un lighean, bine storși în pumn. La fel se procedează cu toate legumele, tăindu-le cubulețele de aceeași mărime.

Apoi, se dă carnea prin mașina de tocat și se adaugă la legumele tăiate.

Se adaugă sare, după gust, iar la final se adaugă maioneza și se amestecă bine.

După ce totul este bine omogenizat, se aranjează pe platouri.

CITEȘTE ȘI:

Cea mai bună rețetă de ciorbă de POST. „Trucul” prin care devine delicioasă

Recomandarea video

Mediafax
Un șofer din București a lovit un copac și două ambulanțe SMURD
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Povestea celui mai bogat sat din Ucraina, aflat la graniţa cu România. Paradoxul castelelor din Nyzhnia Apșa
Mediafax
AEP: Peste 2.2 milioane de alegători înscriși pentru alegerile locale parțiale de duminică
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
O funcție uitată revine pe WhatsApp