Prima pagină » Emisiuni » Altceva Podcast » Chef Orlando Zaharia a povestit cum și-a făcut UCENICIA în bucătăria bunicilor: „Erau coceni și trebuia cineva să țină focul și să amestece în ceaun”

Chef Orlando Zaharia a povestit cum și-a făcut UCENICIA în bucătăria bunicilor: „Erau coceni și trebuia cineva să țină focul și să amestece în ceaun”

Chef Orlando Zaharia, unul dintre cei trei bucătari de la „Chefi la cuțite”, a fost invitatul din această săptămână al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, episod care a avut premiera sâmbătă, 1 martie, de la ora 19:00, pe canalul oficial de Youtube. Printre altele, el a povestit cum și-a făcut ucenicia în bucătăria bunicilor.

„Vorbeai despre bunicii tăi, spunând… «Prima dată am gătit cu bunicii mei, cu mama, la țară. Mă lăsau să facă anumite mâncăruri». Ce orizont aveai, cât ți se permitea, ce anume să faci?”, l-a întrebat Adrian Artene pe invitatul său.

„Nu aveam un orizont foarte larg. Eram cel care urmăream etapele, adică dădeau ei drumul la treabă și pentru că aveau o gospodărie destul de mare, eu stăteam, nu găteam la aragaz, să dau mai mic, mai mare. Erau coceni și trebuia cineva să țină focul și să amestece în ceaun, că nu era cratiță. Eu mai furam din etape, eu… practic am gătit fără să îmi dau seama că gătesc. Mă duceam până aproape de final, când venea mama sau bunica sau bunicul, care puneau sare cu pumnul și reglau ei gustul final. Noi am și avut multe animale în curte, am avut o gospodărie foarte mare care și acum există.

Bunica mea are 96 de ani, adică ea este vie și îmi povestește, cu lipsurile de rigoare, că nu prea își mai amintește foarte bine, dar aveam întotdeauna carne, aveam legume, aveam tot ce ne trebuie, dar chiar nu le aruncam, adică nu puneam pe masă să fie, găteam foarte chibzuit. Eu am învățat de mic cum să eviscerez o rață, cum să o pigul, adică eu chiar am făcut practică în bucătărie, stagiatură, cu bunicii mei pentru că erau o familie destul de mare, pregăteau pachete pentru cei de la București, care erau plecați de acasă. Adică, știm cu toții ce era pe vremuri. Eu mă consider mai mult un om de la țară decât un bucureștean, pentru că eu am fost la cules de tutun, vie, porumb, grâu, cum se culegea pe timpuri, se cosea și după aceea se bătea. Adică eu am trecut prin etapele astea și cred că toate lucrurile astea se finalizau cu ceva foarte important: cu o masă împreună. Sau o masă, acolo, la câmp”, a povestit chef Orlando Zaharia, la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene.

Cine este chef Orlando Zaharia

Cu o carieră impresionantă în gastronomie și o poveste de viață fascinantă, Chef Orlando a împărtășit gândurile și experiențele sale din lumea culinară reușind astfel, alături de realizatorul podcastului, să „gătească” un episod absolut delicios în care, desigur, mâncarea a fost pe primul plan.

Pentru pasionații de gătit, Chef Orlando a dezvăluit trucurile care pot transforma orice masă într-o experiență culinară memorabilă, precum și ce ar trebui să comanzi la restaurant pentru a nu greși.

De asemenea, noul episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene” a explorat și secretele din culisele emisiunii „Chefi la cuțite”, chef Orlando Zaharia dezvăluind farfuria care l-a dezamăgit cel mai mult.

„Povestea lui Chef Orlando Zaharia este fascinantă. Este o combinație de puternică ambiție și dragoste pentru meserie. Drumul lui nu a fost un desert, presărat cu lapte și miere, ci, mai degrabă un fel principal aromatizat și intens condimentat cu sare și piper, însă tocmai acesta a fost farmecul care i-a dat savoarea de care se bucură astăzi. Te aștept să ne fii alături, sâmbătă, 1 Martie, de la ora 19:00, pe canalul oficial de Youtube”, spune Adrian Artene.

ABONAȚI-VĂ la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, porniți notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, aveți ocazia să descoperiți în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care vă antrenează mintea și vă hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Vezi ediția completă a podcastului:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Marele pierzător al acestor alegeri
Digi24
Sondaj INSCOP rezultate alegeri București 2025. Ciprian Ciucu îl devansează clar pe Daniel Băluță. Cum stau ceilalți candidați
Cancan.ro
Motivul real pentru care Mirabela Grădinaru nu a votat. Răspunsul BIZAR oferit de Nicușor Dan
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
EXIT-POLL Alegeri Primăria București 2025. CURS: Ciucu 32,7% Băluță 26,3% Alexandrescu 20,2% Drulă 12,8%. INSCOP: Ciucu: 31,7%, Băluță 26,1%, Alexandrescu 21,1%
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rezultate exit-poll, alegeri București 2025. Diferență de 6 procente între primele două locuri, cum arată clasamentul
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Efectul surprinzător al gazului ilariant împotriva depresiei severe