Ce s-a întâmplat cu criminalul în serie supranumit Zodiac

Publicat: 17/05/2012, 14:11
Actualizat: 17/05/2012, 14:11

Un ofițer de poliție pensionat din SUA a scris o carte, intitulată ”The Zodiac Killer Cover-Up”, în care afirmă că un criminal în serie din anii ’60, supranumit Zodiac, care nu a fost prins niciodată, trăiește în prezent în California, scrie Daily Mail.

Lyndon Lafferty a făcut parte din echipa de anchetatori care au condus investigațiile în cazul ucigașului în serie. El susține, în cartea sa publicată pe 8 februarie 2012, că ucigașul, bănuit de moartea a cel puțin cinci persoane, are 91 de ani și trăiește în Solano County, California. Lafferty scrie că acesta a fost protejat de oficiali corupți și de intervenții politice din vremea respectivă.

Lafferty scrie că identitatea reală a criminalului Zodiac a fost descoperită încă din anul 1971 de un grup format din ofițeri de poliție pensionați, agenți federali și judecători, denumit ” Mandamus Seven”. El spune că aceștia ajunseseră la concluzia că motivul principal pentru care criminalul Zodiac a început să ucidă a fost adulterul, după ce soția sa a avut o aventură cu un judecător de la Curtea Superioară din Solano. Deși îl identificaseră, aceștia nu l-au arestat, din cauza presiunilor politice și a corupției din interiorul poliției, afirmă Lafferty.

Din acel moment, Lafferty l-a monitorizat permanent pe Zodiac. El a găsit deja un susținător al teoriei sale: Pam Huckaby, sora celei de-a treia victime a ucigașului. Ea a declarat pentru ziarul San Francisco Chronicle că atunci când fostul ofițer de poliție i-a arătat o fotografie cu criminalul în serie, l-a recunoscut imediat.

Criminalul Zodiac a terorizat zona San Fransisco Bay Area în perioada 1968-1969, când a fost suspectat că a ucis cel puțin cinci persoane. Acesta nu a fost prins niciodată, în ciuda faptului că poliția a reușit să adune mai multe indicii.

Modul în care acționa criminalul era unul destul de ciudat. El le trimitea în mod regulat scrisori codate ziarelor locale și folosea linia de urgențe a poliției pentru a anunța crima pe care urmează să o comită. Ucigașul folosea întotdeauna pseudonimul de Zodiacul.

În scrisori, el a pretins că a ucis în total 37 de persoane. ”Poliția nu mă va prinde niciodată, pentru că sunt prea inteligent pentru ei”, spunea el într-o scrisoare adresată ziarului San Francisco Chronicle. Victimele sale aveau vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani și erau fie împușcate, fie înjunghiate.

În 1991, poliția a arestat un bărbat pe nume Arthur Leigh Allen, care se potrivea cu portretul robot al criminalului. Amprentele sale nu s-au potrivit însă cu cele ale ucigașului, iar bărbatul a fost eliberat. Testele ADN realizate în 2002 au demonstrat și ele că Allen nu avea nicio legatură cu crimele din anii ’60.

Cazul ‘Zodiac a devenit celebru și printre producătorii de la Hollywood. În 2007, David Fincher a regizat ecranizarea poveștii cu același nume, care i-a avut în rolurile principale pe Robert Downey Jr. și pe Jake Gyllenhaal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii