A apărut o nouă LEGUMĂ în supermarket-urile românești: conopidă cu mucegai. Cât costă

Publicat: 09 04. 2025, 12:00
Actualizat: 09 04. 2025, 12:00

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a surprins, într-un magazin din România, „ultimul trend în materie de legume: conopidă cu mucegai, calitatea I”.

A fost postată și o fotografie, pe pagina de Facebook a instituției, în care apare și prețul acestui produs: „doar 11,59 lei/kg!”….

Evident, mesajele și comentariile userilor nu au întârziat să apară. Iată doar câteva dintre ele:

  • pentru ca este scumpa nu se vinde si se strica
  • Ce preturi sunt astea!? Inteleg la fructe si legume exotice, dar o banala conopida romaneasca a ajuns sa coste 12-14 lei!?
  • Sa o mănânce intermediarul cu familia lui!

Alții au lansat sugestia de a fi sesizată Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), condusă de Cristian Popescu Piedone, pentru a face un control la respectivul magazin.

Conopidă cu ciuperci și usturoi, rețeta ideală pentru Postul Paștelui. Cum o prepari rapid

Totuși, acest caz este unul izolat, iar această legumă poate fi găsită și proaspătăt de cele mai multe ori în rafturile magazinelor și, cum ne aflăm în Postul Paștelui conopida cu usturoi și ciuperci poate să fie rețeta perfectă pentru acceste zile.

Poate fi pregătită foarte simplu, chiar și pentru cei care nu au prea multă experiență în bucătărie.

Pentru asta, ai nevoie de o conopidă îndeajuns de mare, 200 grame de ciuperci champignon, două linguri de ulei de măsline, trei căței de usturoi, precum și jumătate de linguriță de sare, dar și alta de piper, apoi o jumătate de linguriță de boia dulce sau afumată, dar și puțin pătrunjel tocat.

Trebuie să speli conopida, iar apoi să o rupi în bucățele mici, vei tăia ciupercile cât mai mărunt, speli bine usturoiul, iar apoi îl vei toca și pe acesta.

Torni ulei de măsline într-o tigaie suficient de mare, iar după ce s-a încins, se va pune în tigaie și usturoiul. După 30 de secunde, se vor adăuga peste el și ciupercile, care trebuie să se călească maximum 5-7 minute.

Adaugi în tigaie și conopida, care va trebui să se călească vreme de 10-12 minute. Între timp, peste acest amestec de legume trebuie adăugate și condimentele.

SURSA FOTO – Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România