Administratorul și directorul economic al unei societăți comerciale din București, trimiși în judecată pentru delapidare

Administratorul și directorul economic al unei societăți comerciale din București, trimiși în judecată pentru delapidare

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, în stare de libertate, ”sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare”.

În urma cercetărilor efectuate de procurori a rezultat că primul inculpat – în calitate de administrator – și cea de a doua inculpată, în calitate de director economic ai unei societăți comerciale, au transferat în mod nejustificat, fără contraprestație, în perioada 19.08.2009 – 30.04.2010, suma de 59.480.839 lei către o altă societate comercială.

Modalitatea la care au recurs administratorul și directorul economic al societății comerciale au fost ”semnarea ordinelor de plată care au generat șapte transferuri bancare, prejudiciind prin aceasta societatea pe care o administrau și, implicit, creditorii acesteia”, se menționează într-un comunicat transmis de Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

S-a solicitat luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor aflate în proprietatea inculpaților

Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Juridică s-a constituit, de altfel, parte civilă în acest dosar, solicitând ”introducerea în cauză a părților responsabile civilmente”.

În același timp, și alți creditori, persoane juridice și persoane fizice s-au constituit părți civile.

Totodată – în temeiul art. 330 rap. la art. 249 din Codul de procedură penală – s-a solicitat judecătorului de cameră preliminară  luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor aflate în proprietatea inculpaților, ”până la concurența sumei de 59 480 839 lei, în vederea garantării recuperării pagubei produse prin infracțiune”.

”Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sectorului 1 București, spre competentă soluționare. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.