Un bărbat din București a fost trimis în judecată, în lipsă, după 7 ani, pentru privare de libertate și participație improprie la viol

Un bărbat din București a fost trimis în judecată, în lipsă, după 7 ani, pentru privare de libertate și participație improprie la viol
Un bărbat din București a fost trimis în judecată, în lipsă, după 7 ani, pentru privare de libertate și participație improprie la viol

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată – în stare de libertate, dar în lipsă – a unui bărbat din București, pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertare în mod ilegal și participație improprie la viol.

Potrivit unui comunicat dat publicității de Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, infracțiunile au fost săvârșite cu 7 ani în urmă, iar din rechizitoriul întocmit de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică reiese că bărbatul – însoțit de alți trei complici – a privat de libertate două persoane care, la acea dată, erau minore.

Minorii au fost reținuți într-un apartament, o noapte întreagă, fiind ”agresați, umiliți și constrânși să întrețină acte sexuale orale între ei”, amenințați de cei patru bărbați, filmați și fotografiați.

”La data de 07.04.2013, două persoane, minore la data săvârșirii faptelor, au fost lipsite de libertate în mod ilegal de către inculpat, care a acționat împreună cu alte trei persoane, într-un apartament situat în sectorul 2 din București. Minorii, aduși pe rând, au fost ținuți împotriva voinței lor în apartament din data de 07.04.2013, în jurul orei 21,30 până la data de 08.04.2013, în jurul orei 04,00 dimineața, timp în care au fost agresați, umiliți și constrânși să întrețină acte sexuale orale între ei, fiind bătuți și amenințați de către inculpat împreună cu ceilalți trei autori.  Actele de violență fizică și psihică au fost filmate și fotografiate de către agresori”, se precizează în respectivul comunicat.

Celelalte trei persoane au fost trimise în judecată în luna septembrie 2020

Prin rechizitoriul din data de 11.10.2019, celelalte trei persoane au fost trimise în judecată de către Secția de urmărire penală și criminalistică a PÎCCJ, iar prin sentința penală nr. 569 – din 8 septembrie 2020 – a Judecătoriei Sector 2 din București a fost pronunțată condamnarea la pedeapsa închisorii în acest dosar.

Bărbatul trimis în judecată, după 7 ani, nu s-a prezentat la audieri, în cursul urmăririi penale, transmite comunicatul de presă, iar în urma verificărilor s-a constatat că acesta ”este plecat din țară”.

”Prin rechizitoriul menționat anterior, față de inculpat s-a dispus disjungerea cauzei, având în vedere că, deși a fost legal citat cu mandat de aducere, acesta nu a fost găsit și a fost dat în consemn la aceeași dată, rezultând din investigațiile preliminare că acesta nu se află în țară. În cursul urmăririi penale, inculpatul nu s-a prezentat pentru a fi audiat, iar din verificările efectuate s-a constatat că nu figurează ca fiind decedat, nu se află sub efectul vreunei măsuri preventive, nu este arestat în altă cauză și că este plecat din țară”, menționează comunicatul.

Dosarul a fost trimis, spre soluționare, Judecătoriei Sector 2 București.

”Menționăm că dosarul prezentei cauze a fost trimis spre competentă soluționare Judecătoriei Sector 2 București. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai precizează la finalul comunicatului transmis de Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum putea fi evitată tragedia de pe Jepii Mici. „Apariția ursului nu a fost accidentală”
Adevăratul motiv pentru care ursoaica a atacat-o pe Maria Diana. De ce fiara l-a ignorat...
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani,...
Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs
Democrații sunt șocați, uluiți și furioși. Ce s-a aflat despre starea lui Biden: „O operațiune...
Nimic nu e aşa cum s-a crezut! Mama Mariei Diana a spus cine era băiatul...
Cât va dura mariajul lui Smiley cu Gina Pistol? Carmen Harra a dat VERDICTUL. „Ea...
Produsele cu care vânzătorii de pe litoral au dat lovitura. Se vând ca pâinea caldă,...
VIDEO Joe Biden face noi gafe. L-a numit pe Zelenski "președintele Putin" și pe Kamala...
Ce se întâmplă cu Ordonanța OUG 84 antidrog după protestul organizat de comunitatea Declic. Premierul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Mașinile diesel, interzise în mai multe orașe. Unde nu mai poți circula cu mașina pe...
În mai, salariul mediu net a scăzut cu 1,9% faţă de luna aprilie. Cum explică...
Descoperire TULBURĂTOARE despre apa de băut din Europa
Lovitură pentru proprietarii români de apartamente. Rămâi fără locuință și fără bani
Cătălin Scărlătescu, sub papucul iubitei. Chiar se umilește
Cum a reacționat un britanic care a călătorit cu trenul în România, la clasa I....
VIDEO Joe Biden face noi gafe. L-a numit pe Zelenski "președintele Putin" și pe Kamala...
La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra...
Incident neașteptat la Beach, Please! 2024: "Dați-ne niște apă că leșină". Ce s-a întâmplat în...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Astronomii au detectat o rafală radio puternică de la o galaxie pitică aflată la 3...
×