Patru persoane fizice și o persoană juridică, trimise în judecată pentru infracțiuni contra mediului: ”Două locații au fost transformate în gropi de gunoi neautorizate”

Patru persoane fizice și o persoană juridică, trimise în judecată pentru infracțiuni contra mediului: ”Două locații au fost transformate în gropi de gunoi neautorizate”
Patru persoane fizice și o persoană juridică, trimise în judecată pentru infracțiuni contra mediului: ”Două locații au fost transformate în gropi de gunoi neautorizate”

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a dat publicității un comunicat în care precizează că procurorii au dispus trimiterea în judecată a patru persoane fizice și o persoană juridică, acestea făcându-se vinovate de infracțiuni contra mediului.

Ancheta a stabilit că – în perioada 26.07 – 7.11. 2019 – inculpații au transformat două locații în gropi de gunoi neautorizate, dorind să evite costurile reprezentate de depozitarea deșeurilor în locurile autorizate.  Dosarul a fost trimis, spre soluționare, Judecătoriei Giurgiu.

În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au ajuns la concluzia că în apele râului Argeș au ajuns, astfel, nu mai puțin de 19.609 mc de deșeuri.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus trimiterea în judecată a patru persoane fizice și o persoană juridică pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra mediului. În cuprinsul rechizitoriului s-a reținut, pe scurt:

În perioada 26.07.2019 – 07.11.2019, inculpații au îngropat în sol și împins în masele de apă, respectiv bazinul râului Argeș și masele de apă rezultate din excavare, volumul total de 19.609 mc de deșeuri în două locații neautorizate pentru colectarea deșeurilor, respectiv volumul de 5.578 mc deșeuri în locația din apropierea localității Novaci, județul Giurgiu și volumul de 14.031 mc deșeuri în cea de-a doua locație din apropierea localității Buturugani, județul Giurgiu”, se precizează în comunicatul transmis.

”Fără respectarea dispozițiilor legale și cauzând un prejudiciu semnificativ mediului”

Potrivit procurorilor, prin acțiunile întreprinse de persoanele trimise în judecată a fost cauzat mediului înconjurător un prejudiciu semnificativ.

”Prin acțiunile inculpaților, cele două locații au fost transformate, practic, în gropi de gunoi neautorizate, fără respectarea dispozițiilor legale și cauzând un prejudiciu semnificativ mediului. 

Întreaga activitate infracțională a fost desfășurată cu scopul de a obține un folos patrimonial, depozitarea deșeurilor la depozitele de deșeuri nepericuloase din apropierea celor două locații ar fi costat 5.240.434 lei”, se mai arată în comunicatul transmis de Instituția purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului