Alimentul adorat de toți tinerii din România este, de fapt, cancerigen. Dr. Virgiliu Stroescu explică motivul

Publicat: 29 08. 2025, 16:18
Actualizat: 29 08. 2025, 16:20

Nu se mai mănâncă cartofi prăjiți în lumea întreagă, afirmă Dr. Virgiliu Stroescu. Cartofii prăjiți fac o substanță, acrilamidă, care se cumulează și poate da cancer explică specialistul.

Când uleiul este foarte încins apare o substanță, acrilamida. În anul 2002, s-a mișcat puțin planeta, din ce cauză că s-a descoperit, cartofii prăjiți fac o substanță acrilamidă care se cumulează și de cancer. Și de aceea majoritate oamenilor cu cap, cu scaun la cap, s-au hotărât cel mult să guste cartofi prăjiți.

Nu se mai mănâncă cartofi prăjiți în lumea întreagă, pentru că s-a dovedit acrilamida împreună cu o substanță asparagina formează o substanță foarte toxică, cancerigenă care se cumulează, încheie dr Stroescu.