Amendă de 70 de leva pentru o șoferiță din România, în Bulgaria. Motivul este CIUDAT!

Publicat: 07 07. 2023, 08:38
Actualizat: 07 07. 2023, 08:38
Sursa foto: Facebook

Aventurile turiștilor români în Bulgaria continuă cu o poveste cel puțin bizară. Iată prin ce a trecut o șoferițp, după ce a trecut vama Giurgiu-Ruse.

„Bună dimineața, cu aproape 2 ore în urmă am trecut vama Giurgiu-Ruse , imediat după vama am plătit Vigneta , acum suntem opriți și ne spun că a fost valabilă anul trecut , am plătit amenda 70 leva . Vi s-a întâmplat așa ceva ? Atașez bonul . Vă mulțumesc !”, este mesajul femeii pe grupul public de Facebook denumit „Forum Bulgaria”.

„O stupizenie…”

Cititorii vin cu explicații la această situație.

„Această vignetă este valabilă pentru iulie 2023. Scrie pe ea. Poate ați avut de anul trecut nevalabilă și acum ați plătit când v-au oprit. Vigneta trebuie plătită înainte de a intra pe teritoriul Bulgariei. Și pentru cinci metri dacă vă prinde sistemul fără vignetă, veți fi amendați. Deci înainte chiar de vamă, pe site Big Toll sau vinetki.bg trebuie facută.”, scrie o persoană.

Altcineva îi recomandă să închidă Facebook și să se bucure de vacanță, deoarece „ai pierdut mai mult în viață decât 70 de leva”.

Pe de altă parte, există persoane nemulțumite că trebuie să achite această vignietă la bulgari.

„În altă ordine de idei, vouă nu vi se pare stupidă ideea asta de vignietă? Ar trebui făcut ceva de reciprocitate, unde vignieta noastră să fie valabilă la ei și viceversa. Asta ar fi treaba guvernului. Și apropo, și taxa de pod e o stupizenie”.

Totodată, este posibil ca turista româncă să fi fost în Bulgaria anul trecut și nu avut vignietă sau a completat ceva incorect când a completat online. De aici și amenda pentru vignieta de anul trecut, nu pentru anul acesta.

„Evitați Bulgaria!”

„Evitați Bulgaria dacă astfel de amenzi vă displac. Eu nu mai trec pe la ei până nu aud că refac legea. Apar amenzi din neant și îți strică vacanța, chiar dacă nu sunt sume mari.

E forma lor legală de a te face contribuabil la bugetul lor.

Dacă președintele BgToll cu echipa lui a văzut dovada plății vinietei, a verificat 10 luni și tot nu returnează contravaloarea ei sau a amenzilor pe motiv că legea lor spune că o eroare (țara de proveniență a autoturismului) te face să pierzi tot, înseamnă că au făcut constructul special.

Comisia Europeană se uită ca proasta târg cu toate că a primit în CC toată discuția. Asta mă determină să cred că nu-i pasă de cetățenii români decât când le impune ideologii sau le ia din muncă”, notează un alt internaut.

„Și eu am plătit săptămâna trecută tot 70 de leva sau 36 de euro era la alegere”, scrie un bărbat, la aceeași postare.

Sursa foto: Facebook