Avertismentul unui celebru avocat: „Se va ajunge la PENURIE de alimente peste tot în lume. Problema care se pune este macroeconomică”

Publicat: 24 06. 2023, 20:38
Actualizat: 24 06. 2023, 20:38
Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ

Avocatul Gheorghe Piperea avertizează că omenirea se poate confrunta cu o penurie alimentară, iar atunci va apărea o problemă de acces la mâncare. „Problema maximă care se pune este una macroeconomică”, afirmă el.

a spus că noi trebuie să ne schimbăm, deoarece suntem forțați să ne schimbăm.

„Prin metodele clasice se pot hrăni și cei șapte miliarde de pământeni de astăzi și cei 20 de miliarde de pământeni din 2050 fără să fie nevoie ca cineva într-un fel sau altul să intre în sărăcie. Problema maximă care se pune este una macroeconomică.

După câte aţi observat deja, când e vorba de o astfel de tehnologie primii care sar la cap sunt aceeași care au sărit la cap și pe partea cu tehnologia și cu digitalizarea și pe partea cu vaccinarea. Iată acum sar la cap și pe partea cu carnea sintetică. E vorba despre o chestiune de drepturile și libertățile omului”, a spus acesta la Antena 3.

„Va apărea o problemă de acces la mâncare”

Potrivit lui Gheorghe Piperea, se va ajunge la o penurie de mâncare clasică peste tot în lume, iar atunci va apărea o problemă de acces la mâncare.

„Când se va crea penurie de mâncare clasică în mai toate țările lumii, atunci va apărea o problemă de acces la mâncare”, avertizează el.

Avocatul a mai spus că producătorii de mâncare clasică vor fi strâmtorați astfel încât să nu o mai facă.

Oamenii ar putea ajunge să consume carne cultivată în laborator

Oamenii ar putea ajunge să consume carne cultivată în laborator. O singură celulă animală ar putea produce miliarde de tone de alimente, î  urma unei descoperiri făcute recent de oamenii de știință.

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a anunțat deja că va permite unei companii californiene numite Upside Foods să preleveze celule de la găini vii şi să le crească într-un mediu de laborator controlat.

Singapore este în prezent singura ţară în care produsele din carne cultivată în laborator sunt vândute în mod legal consumatorilor.

Cu toate că Statele Unite ale Americii și Singapore au aprobat deja consumul, va mai dura până când carnea cultivată va putea fi găsită pe raftul magazinelor.

„Poate fi carne de vacă, carne de pește, carne de porc”

Pentru a produce acest tip de carne, este nevoie de o singură celulă animală. Mai apoi, celula este supusă unui proces de laborator similar cu cel prin care sunt produse medicamentele. Oamenii de știință arată că acest proces ar putea dura până la 2 săptămâni.

„Carnea pe care o obținem la finalul procesului este o carne reală, identică din punct de vedere molecular cu carnea din ferme, pe care o mâncăm astăzi. Poate fi produsă fără modificări genetice sau fără folosirea antibioticelor”, a spus Yash Mishra, Animal Alternative Technologies