Avion militar MiG-21, prăbușit lângă Reghin! Pilotul a reușit să se catapulteze!

Publicat: 20 04. 2021, 15:05
Actualizat: 20 04. 2021, 15:27
Avion militar MiG-21, prăbușit lângă Reghin! / Sursa FOTO: wikimedia.org

Avion militar MiG-21, prăbușit lângă Reghin! S-a întâmplat marți după-amiază, în jurul orelor 14.30. Un avion militar aparținând Forțelor Aeriene Române s-a prăbușit în județul Mureș, în apropierea orașului Reghin. Deocamdată, nu se cunosc cauzele accidentului aviatic.

Un elicopter SMURD, trimis în zonă. Pilotul s-a catapultat înainte de prăbușire!

UPDATE 2

MApN transmite într-un comunicat de presă că aeronava MiG 21 LanceR, din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, efectua un zbor de instrucție. S-a prăbușit într-o zonă nelocuită, iar înainte de impactul cu solul pilotul a reușit să execute manevra de catapultare.

Conform Ministerului Apărării Naționale, pilotul este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Lucrul cel mai important este că pilotul e în afara oricărui pericol. S-a catapultat și este acum în mâinile celor de la SMURD. Aeronava noastră este de la Câmpia Turzii, de la Baza 71 aeriană de la Câmpia Turzii. Efectua un zbor de instrucție – Daniel Anghel, purtător de cuvânt al MApN

UPDATE 1

Potrivit Inspectoratului General de Aviație, misiunea de salvare este în plină desfășurare. Un elicopter SMURD a decolat de la Târgu Mureș în direcția Deda. Înainte de prăbușire, pilotul avionului a reușit să se catapulteze! Se pare că el a fost găsit și preluat de echipa de salvare sosită la fața locului.

Starea pilotului ar fi critică, el acuzând puternice dureri de spate. Va fi dus de urgență la Spitalul din Târgu Mureș.


Avionul MiG-21 tocmai decolase de pe aerodromul militar de la Câmpia Turzii, acolo unde este Baza Aeriană 71. Mikoian-Gurevici (sau MiG-21, prescurtat) este un avion de vânătoare din generația a 3-a. A fost conceput și construit de către Biroul „Mikoian – Gurevici”, din fosta URSS.

În zonă, vremea a fost marți destul de schimbătoare. S-au semnalat inclusiv reprize de grindină, care au dus la formarea unor nori cu dezvoltare pe verticală. Nu se știe, însă, dacă acest fenomen meteo extrem de periculos a cauzat și prăbușirea avionului militar.