Cum a dat NOROCUL peste un bărbat. Avea 1 liră în cont, dar s-a trezit, peste noapte, cu 140.000. Banca i-a spus că nu e o greșeală și îi poate păstra

Publicat: 11 10. 2023, 16:42
Cum a dat NOROCUL peste un bărbat. Avea 1 liră în cont, dar s-a trezit, peste noapte, cu 140.000. Banca i-a spus că nu e o greșeală și îi poate păstra

Un bărbat din Marea Britanie, care avea 1 liră sterlină în contul de economii, adică puțin peste 1 euro, s-a trezit, peste noapte, cu 122.000 de lire, adică 140.000 de euro.

„Aveam o liră sterlină în contul meu de economii. Stabilisem un ordin permanent, prin care 200 de lire sterline trebuiau să ajungă din contul de economii în contul meu curent. Dar nu aveam banii necesari pentru a face acest lucru. Așa că, atunci când s-a întâmplat, m-am dus să-mi verific soldul, iar acesta indica 122.000 de lire sterline”, a povestit britanicul de 41 de ani.

Acesta a contactat imediat banca, iar după ce au făcut toate verificările necesare, funcționarii l-au asigurat că nu este vorba de nicio oroare și că aceia erau banii lui.

„Nu numai că mi-au pus banii în cont, dar mi-au permis chiar să îi transfer în contul meu Barclays”, a precizat Urslaan, potrivit BristolPost.

Ce s-a întâmplat a doua zi

După 24 de ore, însă, a fost contactat de angajații băncii care i-au zis că, într-adevăr, s-a produs o eroare și că acei bani nu-i aparțineau. Aceștia i-au cerut bărbatului să returneze suma, lucru care s-a și întâmplat, la începutul acestei săptămâni.

„Aș fi fost aranjat pe viață dacă i-aș fi păstrat. Dar, dacă aveam de gând să păstrez banii, nu aș fi spus nimănui! Am luat inițiativa de a-i face conștienți de acest lucru.

Am fost pus în așteptare de trei ori – doar pentru a fi asigurat că nu există niciun motiv de îngrijorare. Și le-a luat 24 de ore să își dea seama de greșeala lor”, a adăugat bărbatul, scrie Antena 3.

Urslaan crede că banii erau destinați unui alt client care are cel puțin două conturi la bancă.

„Această persoană avea două conturi, contul A și B. Banca ar fi trebuit să ia banii din A și să îi pună în B. Dar undeva, pe traseu, au ajuns în contul meu – contul Z”.