Brancardierul care a omorât o pacientă bolnavă de COVID a fost condamnat la închisoare cu suspendare și două luni de muncă în folosul comunității. Bărbatul a confundat-o cu un cadavru

Publicat: 24 08. 2021, 17:06
Actualizat: 24 08. 2021, 17:20

This browser does not support the video element.

Brancardierul care a ucis o pacientă internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, după ce, în decembrie anul trecut, a deconectat-o, din greșeală, de la instalația de oxigen, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. În plus, drept pedeapsă pentru moartea femeii, acesta trebuie să muncească timp de două luni, în folosul comunității.

Femeia, în vârstă de 65 de ani, care era internată în stare gravă la secția ATI a Spitalului „Victor Babeș” din București, a murit la sfârșitul anului trecut, după ce, dintr-o eroare, a fost detubată.

În seara tragediei, colega de cameră a femeii murit, iar brancardierul Cristian Popescu trebuia să ajute personalul medical să deconecteze persoana respectivă. Acesta a luat-o, însă, înaintea tuturor și a smuls tubul de oxigen al femeii care trăia, fără să observe că pacienta decedată era acoperită cu un cearșaf.

În seara de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, anunța Poliția Capitalei.

A primit 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare

Inițial, acesta a fost reținut și arestat preventiv, după care a fost eliberat și cercetat mai departe sub control judiciar. Popescu a fost trimis în judecată și condamnat, la jumătatea lunii mai, la 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare, printr-o decizie a magistraților Judecătoriei Sectorului 3.

În plus, timp de 2 ani, cu titlu de pedeapsă complementară, acesta nu va mai avea voie să lucreze ca brancardier sau să își desfășoare activitatea într-o unitate spitalicească. Popescu va face și muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, fie la Administraţia Domeniului Public Sector 4 Bucureşti, fie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4.

Cristian Popescu a fost obligat să plătească statului cheltuieli judiciare în valoare de 2.600 lei. Decizia putea fi atacată cu apel în termen de zece zile, însă, pentru că nici condamnatul și nici procurorii nu au făcut demersuri, sentința a rămas definitivă.