Bucureștiul poate face deratizare și dezinsecție, proiectul a fost aprobat. Acțiunile vor costa peste 16 milioane de lei

Publicat: 19 05. 2021, 16:48
Actualizat: 19 05. 2021, 18:04

Consiliul General al Municipiului București s-a întrunit miercuri la solicitarea PSD, pe ordinea de zi fiind din nou proiectul de hotărâre pentru finanțarea deratizării și dezinsecției în București.

Proiectul aflat pe ordinea de zi a fost aprobat cu 51 de voturi „pentru” și o abținere.

Potrivit unui amendament citit de către primarul general Nicușor Dan, costul total al deratizării, dezinsecției și dezinfecției (DDD) din București va fi de 16,7 milioane de lei în 2021, iar acțiunile se vor desfășura din iunie până în noiembrie.

Liderul grupului PSD, Aurelian Bădulescu a precizat  înainte de vot că nu va face o declarație politică și le-a mulțumit tuturor, inclusiv primarului, „pentru mobilizare”.

„La inițiativa Consilierilor Generali PSD a fost adoptat Planul Unitar de Acțiune ce reglementează deratizarea și dezinsecția din capitală.
Să sperăm că de acum încolo șobolanii, căpușele, țânțarii și gândacii vor deveni o parte a istoriei orașului nostru.
Rămâne în sarcina “#NouluiBucurești” supravegherea aplicării acestuia.
Să vedem ce va fi”, a scris pe Facebook Marius Pavel, consilier PSD.

Nicușor Dan și PSD au ajuns la un consens

După mai multe luni în care proiectul de deratizare și dezinsecție a fost tergiversat, acesta a fost aprobat miercuri, după ce Nicușor Dan și cei de la PSD au ajuns la un punct comun.

Proiectul a fost pe ordinea de zi și marți, însă a fost respins, iar consilierii de la PSD l-au acuzat pe Nicușor Dan că nu-i pasă de cetățeni.

Miercuri, însă, primarul general a prezentat un amendament care prevede costurile pentru DDD în anul 2021 – anexă aprobată cu 51 de voturi „pentru” și trei abțineri.

Dezinsecția în București trebuia să înceapă în martie

Totuși, dezinsecția din București se va face foarte târziu, iar așa cum Gândul a publicat în mai multe rânduri, lispa acestor acțiuni reprezintă în prezent un pericol public.

Practic, pentru a fi eficientă, dezinsecția ar fi trebuit să înceapă din luna martie, respectiv larvicidarea.

În ultimele două săptămâni au avut loc sute de mușcături de căpușe în București, mai ales la copii.