Cât câștigă moașele și spălătoresele dintr-un spital de stat din România. Românii obișnuiți nici nu visează la așa ceva!

Publicat: 05 02. 2021, 09:25
Actualizat: 05 02. 2021, 11:24

Se pare că, în cazul moașei cu salariu de 24.000 de lei, a fost vorba de o greșeală și aceasta trebuie să dea banii înapoi.

UPDATE. Managerul Spitalului din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a explicat, pentru Antena3.ro, că în acest caz este vorba de o greşeală. Moaşa respectivă trebuia să primească sporul de 65%, doar că ea a primit 650%, adică de 10 ori mai mult.

Știrea inițială. Un document arată ce salarii uriașe au primit în luna decembrie angajații Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, comparativ cu românii de rând.

O SPĂLĂTOREASĂ are un salariu între 4.770 lei și 5.700 lei pe lună, scrie Antena3.ro. Pe de altă parte, O MOAȘĂ poate să câștige chiar și de CINCI ORI mai mult!

La SJU Târgu Jiu, spălătoresele și moașele au salarii demne de invidiat, în comparație cu salariul mediu din România, care atinge de abia 3.400 de lei.

Cele 11 spălătorese aflate pe ștatul de plată al spitalului câștigă între 4.770 lei și 5.676 lei pe lună, în funcție de vechime.

Salarii de nabab pentru moașe

Salariile moașelor par însă rupte de România, fiind „inspirate” de veniturile din Anglia sau Germania.

O moașă începătoare câștigă 7.644 LEI, în timp ce una cu experiență a luat în decembrie 2020 un salariu de … 24.202 LEI, mult peste orice medic din România.

Infirmierele spitalului au salarii la fel de generoase, între 5.500 și 8.100 de lei. Sumele din tabele sunt nete, nu brute. SJU Târgu Jiu se află în subordinea CJ Gorj.

În România, 1,5 milioane de români trăiesc cu salariul minim pe economie, de 1.386 lei net, care a fost mărit în 2021 cu… 40 de lei.

Nicușor Dan intervine în scandalul finanțării spitalelor din Sectorul 1: „Vreau să le administrez, cu condiția să ni se asigure banii necesari” / Reacția lui Clotilde Armand: „S-a pus în legalitate o hotărâre de Guvern”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a intervenit joi seara, printr-un mesaj postat pe Facebook, în scandalul finanțării spitalelor din Sectorul 1. Patru dintre cele mai mari și importante spitale din București și din țară au rămas fără finanțarea de la Primăria Sectorului 1, după o decizie a primarului Clotilde Armand.

Edilul anunţă, astfel, că va administra proiectele de care alte instituţii publice nu mai vor să se ocupe, dacă i se vor asigura banii necesari. Mesajul său vine în contextul în care patru spitale din Sectorul 1 nu vor mai fi administrate de Primăria Sectorului 1 (PS1), condusă de Clotilde Armand, fiind transferate către Primăria Municipiului București (PMB).