Cât costă o ciorbă și o pizza într-un local din Balcic, perla litoralului interbelic, comparativ cu prețurile din Mamaia

Publicat: 03 08. 2025, 14:36
Actualizat: 03 08. 2025, 17:37

Cât costă o ciorbă și o pizza în Balcic. Stațiunile de pe litoralul bulgăresc reprezintă o destinație de vacanță preferată a românilor în sezonul cald. Iată că reporterii Gândul au ajuns într-un local din vestita stațiune Balcic, considerată perla litoralului în perioada interbelică, și au fost total surprinși de prețuri, în comparație cu o stațiune autohtonă, precum Mamaia. 

Cât costă o ciorbă și o pizza în Balcic. Litoralul bulgăresc a devenit o destinație de vacanță adorată de turiștii români. La vecinii bulgari, serviciile sunt de calitate, iar mai mici decât în stațiunile din România.

Reporterii Gândul au ajuns în stațiunea Balcic, care pe vremuri a fost locul unde Regina Maria a României își petrecea vacanțele de vară. Pe lângă atracții turistice de importanță istorică, cum ar fi chiar Castelul Reginei Maria, sau Moscheea Turgud Reis, plajele îngrijite și curate oferă peisaje idilice.

Prețurile din restaurantele din Balcic, mai mici decât cele din Mamaia

La capitolul prețuri, Balcicul este mult mai accesibil decât o stațiune precum Mamaia. Acest aspect se vede mai ales când este vorba localuri și restaurante. Spre exemplu, cei care vor să ia o masă consistentă, care să includă atât preparate de bază, precum ciorbele, dar au chef să se răsfețe și cu o pizza, ei bine vor achita mult mai puțin decât pe litoralul românesc.

Spre exemplu, într-un local din Balcic, o pizza costa 10 leva, adică 25 de lei, comparativ cu restaurantele din Mamaia, unde cea mai ieftină pizza costă 35 de lei, iar pentru sos trebuie să achiți în plus 4 lei.

Cei care vor să savureze un meniu pe bază de pește, localul din Balcic pune la dispoziție macrou la prețul de 12 leva, adică 30 de lei, un preț mult mai mic decât în Mamaia, unde stavridul, un pește teoretic mai ieftin decât macroul, se găsește la 43 de lei.

Pasionații de ciorbe, găsesc și în Balcic ciorbă de pește, fără de care un meniu pe litoral nu e complet. Pentru un astfel de preparat delicios, trebuie să scoateți din buzunar 6 leva, adică, 12 lei. În același timp, într-un restaurant din Mamaia, o ciorbă costă cel puțin 27 de lei.

Foto: Gândul

Autorul recomandă: