Cătălin Cîrstoiu: „Am mai mers cu metroul și ÎNAINTE de campanie. Poza din bucătăria spitalului e de acum un an jumate”

Publicat: 17 04. 2024, 22:47
Actualizat: 18 04. 2024, 10:59

This browser does not support the video element.

Cătălin Cîrstoiu a oferit explicații despre imaginile în care a fost surprins călătorind cu metroul, dar și despre fotografiile ce-l arată în cantina spitalului. Cîrstoiu a precizat că fotografiile din cantina spitalului au fost făcute în urmă cu un an. Despre pozele ce-l înfățișează călătorind singur în metrou, medicul a menționat că se întâmplă ca, uneori, să utilizeze acest mijloc de transport.

Cîrstoiu a recunoscut, în cadrul unui interviu pentru B1 TV, că uneori călătorește cu metroul, dar și cu alte mijloace de transport în comun.

„Da, am mai mers cu metroul și înainte de campanie, rar, pentru că, în primul rând, eu am un drum standard, plec de acasă, mă duc la spital, mă duc la facultate, mă întorc acasă. Cabinetul ăsta de care vorbiți este la jumătatea distanței. Mă opresc uneori să văd ce face soția mea, care e acolo după-amiaza. Ea e profesor universitar și nu e orice fel de medic  Am mers cu metroul, mi-am luat copilul, pentru că vreau să-l învăț să meargă cu metroul, cu tramvaiul. M-am plimbat cu tramvaiul 45, cu metroul, dar, repet, ocazional. Eu m-am urcat în metrou în dimineața aceea pentru că am vrut să-mi verific ipoteza. Era o chestie de moralitate până la urmă. Culmea, că în ziua aia nu era nimeni în metrou, la Tudor Arghezi. N-a fost o greșeală acea fotografie. E o fotografie făcută de o agenție de presă care a încărcat tot fluxul foto al zilei., a declarat Cătălin Cîrstoiu.

În ceea ce privește imaginile în care se află în cantina spitalului, medicul Cătălin Cîrstoiu a subliniat că pozele au fost făcute în urmă cu un an și jumătate.

„Asta făceam în urma cu exact doi ani, când am implementat sistemul de caserole de unică folosință la spital. Un manager nu trebuie să stea izolat de oamenii cu care face echipă și pe care se bazează zi de zi”, a scris Cătălin Cîrstoiu pe Facebook, în 14 aprilie

Cîrstoiu a menționat că rolul său de manager presupune implicarea într-o serie de activități pentru a soluționa eventuale blocaje administrative.

„Un alt lucru pe care am vrut să-l spun și pe care iarăși l-au interpretat tendențios. A fost un moment când spitalul a trecut la alimentația în caserolă de unică folosință, e mult de muncă, sunt 1100 de pacienți ori trei mese pe zi. Personalul era puțin și, atunci, normal, doamnele de acolo erau cumva depășite de situație. Ca să le cresc moralul, am făcut-o din suflet. M-am dus și împreună cu directorul de îngrijiri și cu doamna director medical le-am ajutat și am vrut să le arătăm că se poate. Pentru că eu sunt convins că dacă tu ești un exemplu pentru omul care muncește și explici că e posibil… Ce-i rușinos că muncești!. Un manager, că asta vreau să fiu eu, un manager, se duce peste tot, în bucătărie pe stradă, în subsol. Poza din bucătăria spitalului este de acum un an jumate., a mai adăugat Cîrstoiu.