Ce SALARIU primește un român angajat culegător de sparanghel în Germania, acum, în 2023. Suma e imensă!

Publicat: 05 06. 2023, 12:04
Sursa foto: Profimedia

Mulți români aleg să meargă în străinătate pe perioada verii pentru a lucra ca sezonieri în agricultură, iar Germania este una dintre destinațiile preferate ale acestora, mai ales datorită salarilor atractive.

În general, în Germania sunt foarte multe locuri de muncă pentru culegătorii de sparanghel, iar salariul oferit pentru un astfel de angajat sezonier nu este unul deloc de neglijat.

O arată un anunț publicat pe internet, în cadrul căruia sunt căutați culegători de sparanghel care să muncească în Germania.

Ce salariu primește un culegător de sparanghel în Germania

Salariul oferit în respectivul anunț este de 3.000 de euro pe lună. De asemenea, există și alte beneficii, precum cazarea și asigurarea medicală.

În plus, persoana care a postat anunțul spune că garantează încheierea unui contract de muncă.

Ce salariu poate încasa un român care merge la muncă în Germania. Care sunt cel mai bine plătite meserii

Când vine vorba de plecat la muncă în străinătate, Germania este printre cele mai căutate țări de către români. Cei care nu mai pot face față greutăților de aici, aleg Vestul în speranța unui trai mai bun, decent, pentru ei și familia lor.

Siguranța economică pe care o oferă plasează Germania în topul celor mai căutate țări.

Alegerea este simplu de explicat. În Germania, potrivit Ziarul Românesc, salariul mediu anual este de 44.074 de euro. Lefurile diferă în funcție de studii și pregătire. De exemplu, un absolvent de facultate câștigă, în medie, 58.602 euro pe an,  iar un angajat cu responsabilitate personală, 50.118 euro pe an.

De departe, cel mai bine plătit sector din Germania este cel al sănătății, acolo unde salariul mediu al unui medic este de 93.793 euro.

Se câștigă bine și în industria bancară. Salariul anual brut mediu aici este în jur de 57.631 de euro. Aproape ține și industria aerospațială, cu un salariu mediu de 56.153 de euro pe an.

Sectoare precum industria ospitalității (34.195 euro brut anual), agricultura și silvicultură împreună cu pescuitul și horticultura (36.141 euro brut anual) se află la coada clasamentului.

Nici în HoReCa nu se câștigă mai bine, fie că vorbim de ajutor de bucătar, chelner, recepționer sau casier.

În schimb, IT-ul rămâne un domeniu căutat, în care mereu este nevoie de dezvoltatori de software și aplicații de securitate.

Pentru cei care vor să lucreze în sistemul de învățământ, o condiție clară este cunoașterea limbii germane, dar și a celei engleze.