Cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume este o româncă. Are 23 de ani și și-a început cariera de gamer profesionist în 2015, după ce a renunțat la fotbal: „Nu am crezut niciodată că voi putea ajunge aici”

Publicat: 17 01. 2023, 20:55
Actualizat: 17 01. 2023, 21:01
Ana Dumbravă / FOTO - Facebook

Ana Dumbravă, o suceveancă din Rădăuți, în vârstă de doar 23 de ani, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume. Distincția a fost primită, la finalul săptămânii trecute, în cadrul unei gale desfășurate în capitala Suediei, Stockholm, eveniment intitulat „HLTV Award Show 2022”.

„Sper ca prin acest trofeu să inspir mai multe femei să se alăture industriei gamingului. În alt doilea rând, doresc să mulțumesc coechipierilor mei pentru că m-au ajutat să devin un jucător mai bun, o persoană mai bună, mulțumesc organizatorilor, familiei și prietenilor mei, tuturor care au contribuit să-mi îndeplinesc visul”, a declarat Ana Dumbravă pe scena HLTV Award Show 2022, eveniment care îi premiază pe cei mai buni jucători din industrie.

Ana, absolventă a Colegiului Tehnic Rădăuți, urmând apoi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, și-a început cariera de gamer profesionist în 2015, după ce a fost nevoită să renunțe la fotbal din cauza unor probleme de sănătate, potrivit presei locale din Suceava.

Participarea la campionatele naționale şi internaționale i-a adus o mulțime de premii redutabile la cele mai importante turnee de Counter Strike:Global Offensive (CS:GO), pe plan mondial.

În anul 2020, Ana Dumbravă a câștigat campionatul internațional „Girl Gamer Festival” Dubai, iar anul trecut a fost câștigătoare în Dallas și Valencia, la cele mai importante turnee de Counter-Strike din lume.

„Pentru mine, CS:GO-ul mi-a schimbat viața. Nu am crezut niciodată că voi putea ajunge aici, primul meu vis fiind cel de a juca fotbal la un nivel înalt. Din cauza unor probleme de sănătate și personale a trebuit să îmi închei activitatea. Simțeam cum mă scufundam în aceste probleme, iar singurul lucru care mă ajuta era CS:GO-ul. La început uram jocul și chiar nu jucam bine, dar mi-am propus să mă joc un an de zile și să încerc să devin mai bună. Stăteam ore în șir și învățam cum trebuie să joc mai bine, cum să îmi citesc adversarii și cum să îmi ajut coechipierii. (…) De când m-am apucat de Counter Strike, la nivel competitiv, am avut două «goal-uri», primul fiind de a sparge bariera dintre scena masculină și cea feminină, iar al doilea de a ajuta fetele și băieții talentați să înceapă și ei o carieră. Aceste goal-uri încă nu s-au schimbat și chiar îmi doresc ca industria noastră din România să aibă un mare succes pe plan internațional”, a declarat Ana, pentru goethe.de.