Cea mai scumpă apă plată din România: 20 lei, o sticlă de 1 litru. Ce conține, de fapt

Publicat: 03 05. 2025, 08:20

Când vine vorba de apă plată, sunt multe sortimente pe care putem să le alegem din magazine. Apa plată costă, în general, în jur de 2 lei pe sticla de 2 litri. Ei, bine, de data aceasta vă prezentăm cea mai scumpă apă plată din România, care costă 20 de lei pe litru. Iată ce conține, de fapt.

Este vorba despre Fiji Water, despre care se spune că este obținută din izvoarele insulei Fiji, fiind filtrată natural, prin roci vulcanice, ce oferă o hidratare optimă.

„Fiji Water este un brand premium de apă îmbuteliată cunoscut pentru gustul său pur și calitatea excepțională. Apa Artesiană Fiji 500ml se distinge prin prospețimea sa naturală și profilul delicios, cu note subtile de dulceață și mineralitate. Obținută din izvoarele insulei Fiji, această apă este filtrată natural prin roci vulcanice, oferind hidrarea perfectă. Alegerea ideală pentru cei care apreciază luxul și gustul autentic al naturii.”, se arată în descrierea produsului.

Ce este apa plată

Apa plată este o apă potabilă slab mineralizată (oligiminerală). Ea conține sub 500 mg săruri/litru. Apa plată nu conține dioxid de carbon adăugat și poate fi consumată în cantități mari, fără indicații medicale. Se spune că nu există diferențe majore de compoziție între apa plată și cea minerală. Ambele tipuri de apă pot conține în proporții diferite elemente minerale, în mod particular sodiu.

De ce e importantă hidratarea

Hidratarea este o necesitate de bază a organismului uman, dar mai mult decât atât, ea poate fi considerată o piatră de temelie a unei stări optime de sănătate. Aproximativ 60% din corpul unui adult este compus din apă, fapt ce subliniază rolul vital pe care acest lichid îl joacă în funcționarea organismului. Apa este esențială pentru aproape toate procesele biologice, cum ar fi reglarea temperaturii corporale, transportul nutrienților și al ogxigenului către cellule, eliminarea toxinelor și a produșilor de metabolism, dar și funcționarea eficientă a sistemului digestiv.

CITEȘTE ȘI: