CTP: „România este în război cu Rusia, chiar dacă nu au pătruns aici trupe încă!”

CTP: „România este în război cu Rusia, chiar dacă nu au pătruns aici trupe încă!”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu (FOTO: Digi 24 - captură video)
Publicat: 02/03/2022, 07:43

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi24, că Rusia a declarat război nu doar Ucrainei, cât și „Europei, NATO, SUA, lumii întregi”.

CTP a adăugat că ideea de a „nu-i enerva pe ruși” s-a accentuat în contextul invaziei în Ucraina.

Gazetarul spune că, în acest moment, „România este în război cu Rusia”, deși nu au intrat încă trupe pe teritoriul nostru.

CTP este convins că Ucraina va lupta „până la ultimul om” și „nu va fi învinsă niciodată”.

Războiul lui Putin nu este doar împotriva Ucrainei, ci împotriva întregii lumi, iar scenariul retragerii liderului de la Kremlin este de-a dreptul imposibil.

„Ideea de să nu-i enervăm pe ruși e veche, nu e de acum, acum s-a accentuat. Toate trâmbițele și fluierele cu ultrasunete ale Kremlinului, care funcționează în România de multă vreme, și care acum s-au activat, induc ideea asta. Să nu-i enervăm pe ruși, să stăm aici la noi liniștiți, că nu o să avem, nicio problemă. Vreau să spun acum niște propoziții:

Prima: Ucraina e România, Nu mai încap alte cuvinte aici. Ucraina e România. Ucraina și România înseamnă Europa. În momentul de față, Rusia a declarat război Europei, NATO, SUA, lumii întregi cu excepția Chinei, care se menține în expectativă. În aceste condiții, România trebuie să procedeze ca și cum ar fi în aceeași situație cu Ucraina”, a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit republica.ro.

„România este în război cu Rusia”

România este în război cu Rusia și cel mai negru scenariu este să ai o graniță uriașă cu Rusia, care e în război cu Europa și SUA.

„România este în război cu Rusia, poate trebuie să puneți acum pe ecran un avertisment – cuvinte care pot afecta emoțional, atenție. Nu am cum să vorbesc altfel în aceste momente. România este în război cu Rusia în acest moment, chiar dacă nu au pătruns aici trupe încă. Uitați-vă cum arată situația și care e viitorul. (…)

În acel moment ne găsim în situația unei granițe uriașe cu Rusia care e în război cu Europa și cu SUA. Tot ce a făcut Rusia acum setează pentru nu știu cât timp de acum înainte această ecuație – Rusia și lumea civilizată. Război”, a adăugat CTP.

CTP: „Nici Germania Nazistă nu s-a aflat în această postură”

CTP a mai spus că rușii nu vor recunoaște nimic, spunând că ucrainenii și soldații ruși au fost anihilați de neonaziști.

„Știți cum justifică propaganda? Mor civilii, pentru că voi neonaziștii îi folosiți drept scuturi umane… Vor nega și vor spune că toți ucrainenii și soldații ruși au fost omorâți de neonaziști. (…)

Nici măcar Germania Nazistă nu s-a aflat în această poziție mondială, cum este Rusia – URSS, în clipa de față. Germania măcar era aliată cu Italia, Japonia, cu România, avea niște aliați. Rusia nu are în acest moment, cu excepția lui Lukașenko, care văd că totuși deocamdată nu a dat confirmarea solidă a trimiterii de trupe… În afară de Lukașeno nu are niciun aliat. Dar, așa cum a zis Putin, suntem pregătiți pentru orice”, a conchis CTP.

Citește și

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult