Liderul de la Casa Albă. mesaj pentru Putin în discursul către poporul american: „S-a înşelat!”

Liderul de la Casa Albă. mesaj pentru Putin în discursul către poporul american: „S-a înşelat!”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 02/03/2022, 04:55

Preşedintele american, Joe Biden, a susţinut un discurs către poporul american marți seara (miercuri 04.00, ora României), în această noapte, adresând mai multe mesaje despre Starea Naţiunii. Printre acestea, liderul de la casa Albă i-a transmis mesajul său lui Vladimir Putin.

„De-a lungul istoriei noastre, am învățat această lecție – când dictatorii nu plătesc un preț pentru agresiunea lor, ei provoacă mai mult haos. Ei continuă să avanseze. Și costurile și amenințările la adresa Americii și a lumii continuă să crească.

De aceea, Alianța NATO a fost creată pentru a asigura pacea și stabilitatea în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. Statele Unite sunt membre împreună cu alte 29 de națiuni.

Conteaza. Diplomația americană contează.

Războiul lui Putin a fost premeditat și neprovocat. El a respins eforturile de diplomație. El a crezut că Occidentul și NATO nu vor răspunde. Și a crezut că ne poate despărți aici, acasă. Putin s-a înşelat. Suntem pregătiţi”, este mesajul transmis de preşedintele SUA, Joe Biden omologului rus, Vladimir Putin.

Biden a mai vorbit despre amenințarea inflației în SUA. O modalitate de a lupta împotriva inflației este de a reduce salariile și de a face americanii mai săraci, a explicat președintele, arătând că are un plan mai bun.

El a cerut companiilor americane să reducă costurile, nu salariile.

„Faceți mai multe mașini și semiconductori în America. Mai multă infrastructură și inovație în America. Mai multe mărfuri se deplasează mai repede și mai ieftin în America. Mai multe locuri de muncă în care poți câștiga un trai bun în America. Și, în loc să ne bazăm pe lanțurile de aprovizionare străine, să le construim în America. Economiștii o numesc „creșterea capacității productive a economiei noastre”. Eu o numesc construirea unei Americi mai bune”, a mai precizat Biden.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța, citeste mai mult