Dieta cu ciorbă | Te ajută să slăbești 30 de kilograme în 6 luni

Publicat: 22 04. 2022, 08:52
Sursa foto: Pixabay

Dieta cu ciorbă nu este, probabil, una la care să vă gândiți imediat atunci când auziți de cuvântul „dietă”, dar este important de reținut că ciorbele sunt chiar recomandate de nutriționiști în procesul de slăbire.

O astfel de dietă poate fi urmată de oricine și vă permite să slăbiți chiar și 30 de kilograme în doar șase luni, potrivit Click pentru Femei.

Numită și „dieta omului sărac” de către medicul nutriționist Mihaela Bilic, aceasta este una extrem de simplă. Tot ce trebuie să faceți este să consumați două porții de ciorbă pe zi.

„Eu zic că slăbeşti, în şase luni de zile eu cred că slăbeşti, nu ştiu, poate 30 de kilograme. Înainte să vă duceţi să faceţi facila operaţie de tăiere de intestine, faceţi această experienţă voi pentru voi. În psihologie se spune că orice schimbare trebuie, adică perseverenţa trebuie să fie de 100 de zile pentru că se spune că doar atunci e schimbare.

O sută de zile, raportarea în tot ce înseamnă un an de zile cu tot ce înseamnă şi Paşte şi Crăciun are 365, măi, 100 de zile nu e un capăt de ţară. Încercaţi cu două ciorbe pe zi şi dimineaţa, nu ştiu, o cafea cu lapte, şi veţi slăbi mai mult de 30 de kilograme în şase luni. În trei luni de zile, în 100 de zile, cu două ciorbe pe zi se slăbeşte, nu ştiu, între 20 şi 30 de kilograme”, spunea Mihaela Bilic.

De ce este atât de recomandată dieta cu ciorbă

Motivul pentru care medicii nutriționiști recomandă dieta cu ciorbă este simplu. Ciorba este hrănitoare, dietetică, echilibrată, stă un timp mai mare în stomac decât alte alimente, deci oferă o stare de sațietate, cu doar jumătate din caloriile unui fel principal.

„Ciorba pare un preparat demodat si mulţi o evită pe motiv că «umflă burta». Măcar de-ar fi umflată cu ciorbă, pentru că asta înseamnă apă multă. Drept este că ciorba stă în stomac dublul perioadei de timp faţă de felul doi, dar eu cred că asta ar trebui să ne bucure: să fii sătul timp mai îndelungat cu jumătate din numărul de calorii ale unui fel principal, ăsta e «paradoxul ciorbei»”, mai spune medicul.

Mihaela Bilic mai recomandă ca, odată atinsă ținta de slăbit, să menținem un echilibru alimentar și să evităm excesele.

Doctor Mihaela Bilic este medic primar în specialitatea diabet și boli de nutriție și are un masterat de psihonutritie la Paris. Cu o experiență de mai bine de 20 de ani, Dr. Mihaela Bilic oferă sfaturi prețioase despre alimentația sănătoasă și echilibrată.