DIICOT a destructurat o rețea de trafic de minori și proxenetism. 13 persoane au fost reținute și duse la audieri

Publicat: 26 01. 2021, 14:08
Actualizat: 26 01. 2021, 14:11

Astăzi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud –  împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare, pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Mureș și Bihor, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Potrivit comunicatului transmis de reprezentanții DIICOT, începând cu luna iulie a anului trecut, mai mulți suspecți au recrutat, ”prin inducere în eroare și profitând de starea de vulnerabilitate, 3 persoane vătămate minore și alte 3 majore pe care apoi le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției”.

”În concret, aceștia au pus la dispoziția victimelor mai multe imobile în vederea practicării prostituției pe raza municipiilor Bistrița, Oradea și Târgu Mureș, transportându-le pe acestea la locații, asigurându-le protecția și însușindu-și în parte sau în totalitate sumele de bani obținute. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate sumele de 69.000 de lei și 880 de euro, cantitatea de 800 de litri de alcool și 450 de pachete de țigări provenite din contrabandă, mai multe telefoane mobile și autoturisme”, transmite DIICOT.

”Suportul de specialitate” a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale

În urma acestor percheziții, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud ”au fost aduse, în vederea audierii, 13 persoane”.

”Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Mureș, BCCO Cluj și BCCO Oradea, al lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, SAS Bistrița-Năsăud, IPJ Mureș, IPJ Bihor și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Mureș și IJJ Bihor precum și cu sprijinul altor specialiști. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai transmis reprezentanții DIICOT.