Dilemă electrocasnică | Cum să îți repari singur televizorul stricat? Poți economisi 100-200 de lei

Publicat: 06 04. 2022, 16:28
Actualizat: 06 04. 2022, 16:29
FOTO cu caracter ilustrativ - Pixabay.com

Televizorul este printre cele mai importante dispozitive din casă noastră, pentru unii fiind chiar indispensabil. Noile tehnologii au adus pe piață modele din ce în ce mai performante, dar asta nu înseamnă că sunt și rezistente sau că ne scutesc mereu de drumurile la service.

Însă, unii posesori de televizoare stricate se încăpățânează să apeleze la un depanator profesionist și, astfel, se ambiționează să îl repare singuri.

Dacă te simți pregătit să faci o încercare pe propria răspundere, urmărește patru pași propuși de jav.ro, site care susține că în acest mod poți economisi între 100 și 200 de lei:

1. Alege-ți materialele de care ai nevoie
Vei avea nevoie de câteva materiale, însă trebuie doar să faci utile câteva obiecte de prin casă: un umeraș, o foarfecă, o pungă, un cablu și o pereche de sârme pentru făcut legături.

2. Poți să începi
Aprinde televizorul pe un program care funcționează și da volumul la minimum. Taie câteva fâșii de pungă din plastic de două ori cât lungimea televizorului și așază-le în mod egal pe umeraș, ca și cum ți-ai pune în șifonier o pereche nouă de pantaloni.

3. Continuă și stinge lumina
Ține fâșiile de plastic la 10 cm distanță de ecranul televizorului, însă astfel încât să acoperi întreagă proiecție. Ceea ce rezultă pentru moment este o imagine neclară, însă luminoasă. Schimbă canalul și îndepărtează pe rând foliile de pe umeraș, până obții o imagine cât de cât clară.

4. Deja devine ciudat
Pentru că te-ai încăpățânat să nu duci televizorul la un service profesionist de reparații electrocasnice și televizoare, asumă-ți riscul până la final. Leagă mânerul umerasului de televizor, folosindu-te de cablul despre care am vorbit la început. Că să știi când trebuie să treci la următorul pas, trebuie să ai în vedere că imaginea să fie încețoșată.

Încearcă să maschezi cât mai mult imaginea televizorului. În final, schimbă canalul și găsește ceva care să sune frumos pentru tine… sau e cazul să accepți să ai nevoie de o firmă de reparații televizoare și să lași totul pe mâna profesioniștilor.