Fabrică de permise de conducere FALSE la Câmpia Turzii? Cu cât se vinde un document de acest fel

Publicat: 11 09. 2023, 17:59
Sursa FOTO: Facebook

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din Câmpia Turzii, județul Cluj, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile luni, 11 septembrie, după ce ar fi produs și vândut trei permise de conducere false.

El le-a prezentat clienților documentele ca fiind emise de autoritățile din Irlanda.

4000 de euro pentru un permis de conducere fals

„Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2020, un bărbat de 48 de ani, din Câmpia Turzii, ar fi produs și înmânat trei permise de conducere unor bărbați, prezentându-le acestora că documentele în cauză ar fi fost eliberate de autorități din Irlanda”, transmite IPJ Cluj.

Persoana în cauză ar fi obținut sumele de 4.000 de euro, 1.300 de euro și 1.000 de euro pentru permisele false vândute.

În urma perchezițiilor efectuate săptămâna trecută în Câmpia Turzii au fost identificate și ridicate 3 telefoane mobile, un calculator și o imprimantă, precum și înscrisuri de interes pentru cauză.

În urma probatoriului administrat, bărbatul de 48 de ani a fost reținut inițial pentru 24 de ore, iar luni, 11 septembrie, el a fost prezentat procurorului, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani din județul Cluj, care ar fi cumpărat documentele în cauză de la acesta sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de uz de fals, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

În vară, mai precis la final de iunie, Direcția Generală Anticorupție a desfășurat percheziții în județul Dâmbovița într-un dosar de trafic de influență și cumpărare de influență. Concret, mai multe persoane ar fi pretins sume în euro pentru a interveni pe lângă funcționari de la Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări pentru obținerea de permise pentru categoriile B, C și CE.

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul DGA – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, au descoperit că, „în fapt, în cursul anului 2022, trei suspecți au pretins și primit de la alți doi suspecți (cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență), precum și de la denunțătorul în cauză, suma totală de 12.900 de euro în schimbul promisiunii că vor interveni pe lângă funcționari publici din cadrul DRPCIV cu scopul de a obține două permise de conducere categoria B și un permis de conducere categoriile C și CE fără parcurgerea etapelor legale și pentru a determina funcționarii publici menționați să implementeze în bazele de date ale instituției permisele de conducere respective”.

Gândul a scris AICI despre acest subiect.