Fructul bogat în vitamina C și antioxidanți care stimulează activitatea creierului, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea

Publicat: 08 03. 2025, 14:53
Fructul bogat în vitamina C și antioxidanți care stimulează activitatea creierului / sursă foto: Envato

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care este fructul bogat în vitamina C și antioxidanți care stimulează activitatea creierului. Acest fruct poate fi consumat în orice anotimp și se găsește în piețele românești. Iată despre ce este vorba!

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a precizat că strugurele negru este fructul bogat în antioxidanți care ar trebui consumat pentru stimularea activității creierului. Celebrul profesor a mai precizat faptul că acest fruct oferă beneficii organismului, și anume „curăță celula nervoasă”. Îndeosebi în timpul toamnei, fructul crește și este cules în multe zone din țară, ajungând chiar și la tarabele piețelor.

„Trebuie să facem tot ce este posibil ca în weekenduri, când avem timp liber, să mergem spre zona Subcarpatică, pe zona de mănăstiri, și spre zona de acele superbe cultivări pe care le avem. Adică să intrăm în grădinile românești care sunt pline de fructe. Și când am spus fructe, ne gândim la superbele pere, prune, merele, gutuile și celebrii struguri ai noștri. Știți că strugurele negru are resveratrol care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă, este formidabil”, a explicat Vlad Ciurea, conform CSID.

Dr. neurochirurg Vlad Ciurea a explicat ce alimente stimulează creierul

Strugurii negri conțin resveratrol, un antioxidant puternic ce conformă și culoare movalie a fructului. De asemenea, strugurii negri conțin o multitudine de minerale și vitamine din complexul A, B, C și K.

Totodată, profesorul Vlad Ciurea mai dezvăluia și alte legume sau fructe care aduc beneficii organismului și, implicit, creierului. Printre acestea se numără nucile, ceapa, usturoiul, pătrunjelul și toate fructele de pădure.

„Nucile fac bine creierului. Pe locul doi afinele, toate fructele de pădure, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, toate legumele. După care apă multă, multă apă cât mai alcalină, aerul cât mai curat, carnea de pește slab, dar şi carnea slabă de curcan. Toate aceste alimente ne păstrează creierul sănătos”, spunea dr. neurochirurg Vlad Ciurea, arată antena3.ro.

Vezi și:

Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea

Vlad Ciurea dezvăluie cum putem lupta cu boala secolului 21, sindromul „BURNOUT”. Ce este „Regula lui 8”

Fructul bogat în calciu care nu ar trebui să lipsească din dietă. Are multe beneficii și mulți se feresc de el

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)