FRUCTUL care, consumat mai ales vara, face minuni pentru organism. Mai mult, poate ajuta la reducerea riscului de cancer
Vara, atunci când temperaturile sunt destul de ridicate, chiar caniculare, este recomandat să consumăm – printre altele – fructe răcoritoare, cu puțini carbohidrați. Printre acestea se numără și piersicile, care sunt delicioase, dar și benefice pentru sănătate.
O piersică are doar 58 de calorii și 14 grame de carbohidrați, fiind ideale și pentru diverse diete. De asemenea, au un conținut ridicat de fibre, vitamina C și substanțe care ajută inima, sunt bune pentru digestie și pot reduce colesterolul.
Totodată, piersicile sunt bogate în antioxidanți, pulpa și coaja conțin carotenoizi și acid cafeic, două substanțe cunoscute pentru efectele lor de protecție.
Moleculele din compoziția lor au un potențial ridicat în lupta împotriva cancerului de sân, afecțiune cu care se confruntă tot mai multe femei în zilele noastre.
Acesta este al doilea cel mai comun tip de cancer la femei, după cel de piele. Conform Societății Americane de Cancer, aproape 13% dintre femeile din Statele Unite vor face cancer de sân în timpul vieții.
Un studiu realizat în 2013, publicat în Breast Cancer Research and Treatment, a arătat că femeile aflate la menopauză care mâncau două sau mai multe piersici în fiecare zi prezentau o reducerea a riscului de a dezvolta cancer la sân cu până la 41%.
Și nu doar pulpa și coaja au efecte împotriva cancerului. Un studiu din 2003, din Biological and Pharmaceutical Bulletin, a arătat că substanțele din semințele de piersică pot ține tumorile benigne sub control.
Cercetările au mai arătat că și polifenolii din piersici contribuie la inhibarea creșterii și dezvoltării celulelor canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase, potrivit dcmedical.ro.
Sursa foto – caracter ilustrativ: Shutterstock