IATA a anunțat că va lansa un permis de călătorie la nivel mondial. De când intră în vigoare

Publicat: 24 02. 2021, 17:57
IATA a anunțat că va lansa un permis de călătorie la nivel mondial. De când intră în vigoare. Sursa foto: Shutterstock

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunțat că va lansa un permis de călătorie la finalul lunii martie și va pune în funcțiune un sistem digital pentru rezultatele testelor și certificatele de vaccinare.

Prin lansarea acestui permis, IATA își propune să faciliteze călătoriile internaționale, informează site-ul agenției Agerpres.

Asociația atrage atenția că este esențial ca guvernele lumii să înceapă să emită cetățenilor certificate de vaccinare digitale, care să servească drept bază pentru acest permis de călătorie.

Numărul pasagerilor a scăzut cu 66% în 2020

Potrivit ultimelor date publicate de IATA, numărul pasagerilor transportați de companiile aeriene din întreaga lume a scăzut cu 66% în 2020 comparativ cu 2019 din cauza pandemiei, o scădere fără precedent.

Totodată, Asociația atrage atenția și cu privire la faptul că perspectivele unei relansări în 2021 sunt afectate de apariția unor noi tulpini ale SARS-CoV-2, însă nu și-a revizuit în scădere previziunile pentru acest an până în acest moment.

„Am început 2021 şi ne aşteptăm în continuare ca acesta să fie un an de revenire, de la un punct foarte jos”, a spus Brian Pearce, economistul-șef al IATA.

Pearce şi-a exprimat speranţa că progresele campaniilor de vaccinare ar putea face ca situaţia din a doua jumătate a anului să fie una mult mai bună.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Peste 112 milioane de oameni s-au îmbolnăvit până acum de COVID0-19

112,214,084 de persoane au fost infectate la nivel mondial cu SARS-CoV-2, iar 2.487.568 dintre acestea au murit din cauza COVID-19, potrivit ultimelor date publicate de Universitatea Johns Hopkins.

Cu peste 28,5 milioane de cazuri de infectare, Statele Unite continuă să fie țara cel mai puternic afectată, pe locul al doilea situându-se India, cu puțin peste 11 milioane de cazuri. Pe locul al treilea se află Brazilia, țară care a înregistrat 10,2 milioane de cazuri de infectare.

În ceea ce privește numărul de decese, cele mai multe s-au înregistrat în Statele Unite (507.000), Brazilia (248.000) și Mexic (188.000).