Îngrășământul natural care trebuie pus peste roșii și căpșuni pentru a crește mari și suculente. E GRATIS
Care este îngrășământul natural pe care trebuie să-l pui peste roșiile și căpșunile din grădina ta pentru a crește mari și suculente. Este natural și nu te costă niciun ban.
Căpșunile și roșiile din grădină vor fi suculente și se vor coace bine dacă adaugi peste ele un anumit îngrășământ natural. Acesta te va ajuta să te bucuri de o recoltă bogată.
Deși roșiile și căpșunile sunt cultivate în grădină de multe persoane, se prea poate întâmpla ca ele să nu se coacă bine, chiar dacă sunt îngrijite în mod constant. Astfel, pentru cele mai bune rezultate, este important să cunoști metodele corecte de fertilizare.
Spre exemplu, în locul îngrășămintelor chimice din comerț, pot fi utilizate cele naturale, care pot stimula creșterea plantelor. Rosslyn Kemerer, bloggeriță de grădinărit, a dezvăluit un mod foarte simplu prin care poți realiza un îngrășământ lichid organic.
Aceasta a numit produsul „fertilizatorul lichid de aur al grădinarului” și l-a prezentat pe site-ul său. Este un îngrășământ care se poate face acasă și care poate să aibă multe beneficii pentru plante.
“În timp ce Miracle Grow sau alte îngrășăminte lichide cumpărate din magazine ar putea fi convenabile, v-ați gândit vreodată să vă faceți propriul îngrășământ lichid gratuit?”, a scris ea.
Îngrășământul natural preparat, denumit și ceai de compost, este foarte bogat în nutrienți. Se absoarbe ușor și poate să facă minuni pentru roșiile și căpșunile din grădina ta, conform express.co.uk.
„Prepararea ‘ceaiului’ poate fi atât de simplă sau de complexă pe cât doriți, în funcție de ceea ce aveți la dispoziție și de cantitatea pe care sperați să o preparați. Aproape orice tip de frunză verde sau buruiană stochează substanțe nutritive utile care se vor descompune atunci când sunt înmuiate în apă”, a mai precizat Rosslyn Kemerer.
în cazul îngrășămintelor din comerț, principalele componente sunt azotul, fosforul și potasiul. Azotul contribuie la stimularea creșterii frunzelor, în vreme ce fosforul ajută la dezvoltarea rădăcinilor. Datorită potasiului, plantele vor înflori și vor face fructe mai bune.
Plantele de roșii și căpșuni depind mult de potasiu. Dar din fericire, există două ingredient naturale care le pot oferi acest component, și anume, păpădiile și cojile de banana.
Cum prepari îngrășământul natural
Ca să prepari îngrășământul natural concentrat, ai nevoie de o găleată de 18 litri, cu capac, pe care trebuie să o umpli cu coji de banane și păpădii. Se completează cu apă filtrate sau apă de ploaie, iar deasupra se pune un capac mare.
„Nu folosiți apă care conține clor, deoarece va ucide multe dintre microorganismele și substanțele nutritive pe care încercați să le încurajați”, a mai spus bloggerița.
Acest preparat se lasă la macerat de la trei zile la trei săptămâni. Dacă este lăsat mai mult timp, asta va fi de mare ajutor, pentru a extrage cât mai mulți nutrienți.
După o săptămână, pe măsură ce elementele naturale continua să se descompună, amestecul ar trebui să fie închis la culoare sau negru. El va avea un miros neplăcut.
Când urmează să folosești amestecul, materia organică se filtrează, iar deșeurile se îngroapă în grădină sau se face compost din ele. Dacă vrei să îl folosești mai devreme, după trei zile, poți să-l aplici direct, fără să mai fie nevoie de diluare.
Dar dacă l-ai lăsat la macerat pentru o săptămână, el se diluează o parte ceai la opt părți de apă. După două săptămâni sau mai mult, se diluează la un raport de unu la 15.
CITEȘTE ȘI: