Mai multe şcoli şi grădiniţe din Sectorul 5 nu au căldură. Cristian Popescu Piedone: Trebuie să ne gândim la sănătatea lor. Nu putem să îi ţinem în frig!

Publicat: 04 02. 2021, 11:24
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone (FOTO: Mediafax Foto / Marius Dumbrăveanu)

Nouă şcoli şi grădiniţe din Sectorul 5 al Capitalei conectate la sistemul de termoficare au probleme cu căldura. „Copiii merită să se reîntoarcă la şcoală, însă nu cu orice preţ. Trebuie să ne gândim în primul rând la sănătatea lor. Nu putem să îi ţinem în frig!”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au anunţat că mai mulţi directori ai unităţilor de învăţământ au anunţat că sunt probleme în privinţa furnizării agentului termic. Este vorba despre nouă şcoli şi grădiniţe: Liceul Ştefan Odobleja, Şcoala Gimnazială nr. 126, Şcoala Gimnazială nr. 131, Şcoala Gimnazială nr. 144, Şcoala Gimnazială nr. 188, Şcoala Gimnazială nr. 280, Şcoala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, Grădiniţa nr. 35 şi Grădiniţa nr. 185.

Primăria Sectorului 5 a trimis o sesizare Primăriei Generale prin care solicită soluţii rapide

Copiii merită să se reîntoarcă la şcoală, însă nu cu orice preţ. Trebuie să ne gândim în primul rând la sănătatea lor. Nu putem să îi ţinem în frig! În nicio şcoală din Sectorul 5 nu va fi permis să se folosească tot felul de improvizaţii pentru a încălzi sălile de clasă. Este important ca elevii să înceapă cursurile în condiţii optime şi în siguranţă” a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

De asemenea, cei de la Primăria Sectorului 5 spun că, deşi calitatea agentului termic furnizat nu este la parametrii corespunzători, facturile emise de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti sunt din ce în ce mai mari.

În Sectorul 5, 17 şcoli şi grădiniţe sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, livrarea apei calde şi a căldurii fiind efectuată de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti. Celelalte unităţi de învăţământ au centrală termică.

Sorin Cîmpeanu vrea să schimbe calendarul anului școlar 2021-2022. “N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun!”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, ia în calcul să schimbe calendarul anului școlar, în așa fel încât elevii să nu mai aibă cursuri până aproape de Crăciun, iar vacanța de iarnă să fie mai lungă.

Totodată, Sorin Cîmpeanu își dorește încheierea semestrului I mai devreme față de acum, mai exact înainte de sărbătorile de iarnă. Ministrul Educației a început, deja, să lucreze la structura anului școlar 2021-2022.