Mâncarea viitorului a fost DESCOPERITĂ în România. Creşte într-o staţiune turistică, la o adâncime de 3,5 m

Publicat: 21 03. 2024, 18:16
Actualizat: 21 03. 2024, 19:28
Sursa foto: Caracter ilustrativ

O echipă de oameni de știință români, alături de experţi din Ungaria, Germania și SUA, a făcut o descoperire uluitoare într-o staţiune din România, în urma unei ample cercetări internaționale.

Este vorba de mâncarea viitorului, care creşte la o adâncime de aproximativ 3,5 m în apele Lacului Ursu din Sovata, în județul Mureș. Potrivit specialiștilor, această descoperire ar putea fi cheia spre alimentația viitorului.

Lacul Ursu din stațiunea Sovata este unic în Europa și cel mai mare lac helioterm din lume. Algele care cresc în Lacul Ursu ar putea să fie mâncarea viitorului, potrivit unei echipe de oameni de ştiinţă, cercetătorii susținând că algele au o valoare nutrițională foarte bună.

Algele ulva sau mâncarea viitorului, aşa cum sunt numite de specialiști, au apărut ca prin minune în Lacul Ursu şi cresc la o adâncime de aproximativ 3,5 m. Se dezvoltă extrem de rapid şi sunt foarte hrănitoare, motiv pentru care au ajuns obiect de studiu internaţional.

„Urmărim toţi parametri lacului, să avem un geochimist hidrogeolog să putem face un studiu necesar pentru reîntinerirea lacului, totodată, menţionez că lacul este într-o stare foarte bună”, a spus cercetătorul Peter Hantz.

Mai mulţi cercetători din Ungaria, Germania şi Statele Unite ale Americii caută deja metode de a creşte artificial algele ulva, potrivit Antena 3.

Sursa foto – Caracter ilustrativ: Facebook