Marcel Ciolacu, la începerea noului an școlar: ”Din păcate, emoția primei zile de școală este umbrită de frustrare”

Publicat: 13 09. 2021, 15:03
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul social democraților, notează în mediul online că începerea unui nou an școlar nu aduce numai emoția firească a elevilor și a profesorilor, ci și frustrare.

Președintele PSD atrage atenția că încă nu se știe pentru cât timp vor fi deschise școlile, în contextul creșterii numărului de infecții cu varianta DELTA a noului coronavirus și, mai mult, că nu toate școlile din România sunt pregătite pentru desfășurarea cursurilor în condiții de siguranță.

”Din păcate, și în acest an, emoția primei zile de școală este umbrită de frustrare. Frustrare, pentru că nu se știe pentru cât timp școlile vor fi deschise! Frustrare, pentru că nu toate școlile au fost pregătite pentru desfășurarea noului an școlar în condiții de siguranță!”, avertizează Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

Marcel Ciolacu: ”Locul copiilor este în școală!”

O Românie educată – potrivit unei sintagme care a devenit deja celebră – aparține generațiilor care trebuie protejate, înainte de toate, iar această ”Românie Educată” nu se află în fața unei tablete, online, o tabletă pe care, de altfel, ”Ministerul Educației a uitat să o trimită”, acuză liderul PSD în postarea sa.

”Și, da, aveți dreptate! #RomaniaEducata nu este în fața unei tablete pe care Ministerul Educației a uitat să o trimită. Locul copiilor este în școală! Alături de cei de vârsta lor! Alături de profesori! Mult succes în noul an școlar!

#RomaniaEducata este a generațiilor pe care trebuie să le protejăm aici și acum pentru a avea cu toții un viitor mai bun!”, mai scrie președintele PSD în mediul online.

Școlile funcționează în anul școlar 2021-2022 după două scenarii

Scenariul 1

În localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, se permite participarea zilnică, cu prezenţă fizică la cursuri, a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Scenariul 2

În localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezenţă fizică la cursuri în unităţile de învăţământ, a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor din învăţământul special cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi participarea în sistem online a tuturor celorlalte categorii de elevi (mai multe detalii AICI).