Marius Coaje: „Drumul expres de la Ciurel către A1 nu este dorit de către dezvoltatorii imobiliari din zonă, pentru că le afectează terenurile” | VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 26 10. 2022, 15:51
Actualizat: 26 10. 2022, 16:24

This browser does not support the video element.

Marius Coaje, fost consilier personal al fostului primar general Gabriela Firea, a precizat, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că Drumul Expres care ar fi trebuit construit de la Ciurel către A1 nu ar fi dorit de către dezvoltatorii imobiliari din zonă, pentru că „le afectează terenurile”.

„Nodul Virtuții este o primă parte din trei părți a unui proiect gigant în Capitală (…) De la Ciurel, următorul tronson trebuia să meargă până la Centura Capitalei, și de la Centură până la Autostrada A1.

S-a constatat că sunt foarte mulți participanți la trafic din zonele limitrofe, pun presiune pe A1, pe Iuliu Maniu, pe Uverturii, și atunci, această lucrare a fost gândită ca o alternativă la zona sectorului 6.

S-a finalizat în trei ani unul dintre cele mai mari pasaje din țară, în același timp s-a lucrat la proiectul tehnic pentru a doua etapă, apoi s-a votat coridor de exproprieri pe noua soluție, cu două benzi pe sens, până la zona de Centură. Am auzit că actualul primar are o problemă, nu știe cum să ocolească canalul de la Roșu. Nici nu mă gândeam că o să găsească o soluție. Este stabilită de atunci o soluție, se trece peste acel canal”, a precizat Marius Coaje în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, care se difuzează în fiecare luni de la ora 19.00.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

„Constructor nu mai este acolo, trebuie să reiei toate procedurile de achiziți”

Potrivit fostului consilier de la Primăria Capitalei, toate procedurile pentru construirea unui drum expres de la Ciurel spre A1 trebuie luate de la capăt.

„Problema acestui drum este că nu este dorit de agenții și de către dezvoltatorii imobiliari din zonă, pentru că le afectează terenurile.

Constructor nu mai este acolo, trebuie să reiei toate procedurile de achiziții pentru un proiect tehnic, apoi pentru execuția lucrărilor, minim doi ani ca să dai drumul la un proiect care în momentul acela îl aveai gata (2020 – n.r.)”, a mai precizat Marius Coaje în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.