Motivul pentru care Morgan Freeman urăște filmul „Închisoarea îngerilor”: „Să nu mai vorbim despre asta”

Publicat: 31 12. 2023, 09:54
Actualizat: 31 12. 2023, 10:19
Sursa foto: Profimedia Images

Morgan Freeman a jucat într-unul dintre cele mai apreciate filme realizate vreodată – „Închisoarea îngerilor” -, dar asta nu îl împiedică să urască să vorbească despre peliculă. „Să nu mai vorbim despre asta”, spune actorul.

O parte din reticența lui Freeman de a discuta despre „The Shawshank Redemption” („Închisoarea îngerilor” – trad.) provine din experiențele sale de pe platou, care au inclus chiar și refuzul de a filma finalul producției cinematografice, conform Far Out Magazine.

Într-o declarație pentru publicația Vanity Fair, câștigătorul premiului Oscar a confirmat că regizorul a fost sursa frustrărilor sale: „De cele mai multe ori, tensiunea a fost între distribuție și regizor”, a recunoscut el. „Îmi amintesc că am avut un moment groaznic cu regizorul”.

Divergențele dintre Morgan Freeman și regizorul Frank Darabont l-au făcut pe marele actor să nu mai vrea să vorbească despre acest film, el făcând aluzie la „momentele extreme de tensiune pe platou”, pe care le-a atribuit unor „chestii de personalitate între grupuri diferite”.

„Să nu mai vorbim despre asta”, a conchis Freeman.

Sursa foto: Profimedia Images

„Închisoarea îngerilor”, unul dintre cele mai bune filme din istorie

Închisoarea îngerilor (titlul original „The Shawshank Redemption”) este un film american din anul 1994, scris și regizat de Frank Darabont. Filmul este o ecranizare după nuvela lui Stephen King, Rita Hayworth and Shawshank Redemption, publicată inițial în colecția „Anotimpuri diferite” din 1982.

Actorii principali sunt Tim Robbins în rolul lui Andy Dufresne și Morgan Freeman ca Ellis Boyd „Red” Redding.

Pe IMDB, filmul are cotația de 9.2/10, iar în Top 250, este numărul 1.

„Închisoarea îngerilor” este povestea vieții lui Andy Dufresne aflat în închisoare după ce este condamnat pe nedrept pentru uciderea soției sale și a amantului acesteia.

Filmul a avut 43 de nominalizări şi 21 de premii câştigate.

Pentru realizarea sa, s-au investit în jur de 25 de milioane de dolari.

Vă recomandăm să citiți și: